perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Taas on vuosi mennyt ja on aika käydä läpi mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä. Vuonna 2014 olen tehnyt yhteensä 34 työtä. Se on yksi vähemmän kuin kahtena aiempana vuonna. Vuoden 2011 ennätys 42 työtä jää siis edelleen voimaan. Suurin osa 28 kpl oli jälleen neulottu, 4 virkattu, 1 solmeiltu ja 1 ommeltu.
Osa vuonna 2014 tekemistäni sukista

Sock Madness kisan aikana neulomani sukat

Sukkien ylivoima jatkui tänäkin vuonna, sillä niitä valmistui 17 kpl eli yksi pari enemmän kuin vuonna 2013 (noista kuvista puuttuu yksi pari, jota en ole ehtinyt vielä esitellä täällä). Kevään ja alkukesän aikana osallistuin Sock Madness kilpailuun, jossa neulottiin sukkia kilpaa. Se varmasti osaltaan vaikuttaa sukkien suureen määrään. Suosikkini tämän vuoden sukista taitaa olla äidille joululahjaksi neulomani Irish Dream sukat.

Puserot ja takit 2014
Puseroita ja takkeja syntyi tänä vuonna yhteensä 5 kpl. Se on saman verran kuin vuonna 2013. Suurimmaksi suosikikseni niistä on noussut ylivoimaisesti Taskutakki, jota olen käyttänyt todella paljon.

Huivit 2014
Muuta 2014

Huiveista eniten käytössä on ollut Nurmilintu. Ja yksi suuri urakka valmistui kesällä, kun sain virkatun sängynpeitteen valmiiksi.

Lankaa kului vuonna 2014 yhteensä 8 852 g, mutta siinä on mukana myös sängynpeitteeseen kulutettu lanka koko siltä ajalta, kun sitä virkkasin. Jos sängynpeitteen langankulutusta ei lasketa mukaan lankaa kului 4 319 g, joka on aika lähellä sitä määrää, jonka yleensä käytän vuodessa. Metreissä lankaa kului vuonna 2014 yhteensä 31 332 m. Jos sängynpeitteen lankamäärää ei lasketa metreinä kulutin 15 024 m, joka on hiukan enemmän kuin vuonna 2013. Lisää lankaa tuli 6 950 g eli lankaa kului enemmän kuin sitä tuli hankittua. Eniten lankaa kului kesäkuussa (sängynpeite valmistui) ja marraskuussa, vähiten elokuussa. Lankaa hankin eniten huhti- ja elokuussa.

Vuoden 2014 tavoitteiksi asetin:
 • kuluttaa lankaa enemmän kuin ostaa (Onnistui!)
 • sängynpeite valmiiksi (Onnistui!)
 • harrastaa muitakin käsityönlajeja kuin neulomista ja virkkaamista.(Ompelin yhdet farkut ja solmeilin ystävännauhoja, olisi voinut onnistua paremminkin.)
Vuonna 2015 tavoitteena on
 • kuluttaa enemmän lankaa kuin ostaa
 • harrastaa muitakin käsityölajeja kuin neulomista ja virkkaamista
 • neuloa vähemmän sukkia itselle. Puseroille, lapasille ja pipoille olisi enemmän käyttöä
Viimeisen kohdan osalta vuosi ei kyllä ala kovin hyvin. Tällä hetkellä puikoilla on sukat minulle.

9 kommenttia:

 1. Ahkera olet ollut! Noita isoja neuleitakin, paitoja ja takkeja, noin monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enpä kyllä tiedä tuosta ahkeruudesta. Ihan huomaamatta tuntuu aina uusia neuleita valmistuvan.

   Poista
 2. Paljon olet saanut valmiiksi ihania töitä :)

  VastaaPoista
 3. Onpa sinulla ollut tuottelias vuosi, upeita ja kauniin sävyisiä töitä!

  VastaaPoista
 4. Olipa nautinto katsella lumoutuneena koonnos viime vuoden töistäsi :) Upea käsityövuosi!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.