keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuoden ensimmäinen ja viimeinen pipo

Eilen illalla sain valmiiksi vielä yhden työn tälle vuodelle. Olen aika huono neulomaan pipoja ja uudelle pipolle oli tarvetta. Sopivan mallin löytäminen tuotti kuitenkin hankaluuksia. Neulejonostani ei pahemmin pipo ohjeita löytynyt. Tämä malli innosti sitten niistä harvoista kaikkein eniten ja se pääsi puikoille.


Gretel
Tekoaika: 3.-30.12.2014
Ohje: Gretel by Ysolda Teague kirjasta Stitch'n Bitch Sankarineulojan käsikirja, englanninkielisen ohjeen voi ladata Ravelrysta 
Lanka: Novita 7 veljestä vaalean liila (721) 95 g
Puikot: 3.5 resoriin, muuten 4
Muokkaukset: Tein puoli mallikertaa enemmän ennen kavennusten aloittamista
Fiilis: Kiva pipo, joka tulee kyllä tarpeeseen
Linkki Ravelryn projektiin: Gretel

  
Tämä baskeri oli kyllä tosi nerokkaasti suunniteltu. Kaikki lisäykset ja kavennukset oli hienosti piilotettu mallineuleeseen. Juuri tällaisista loppuun asti suunnitelluista neulemalleista minä tykkään. Ohjeen suomennos oli vain tosi huono. Varsinkin alussa sai miettiä ja aloittaa muutaman kerran alusta ennen kuin tajusi mitä piti tehdä. Jotkin sanavalinnatkin olivat melko outoja. En myöskään tykännyt siitä, että ohjeessa ei ollut ollenkaan kaaviota vaan jokainen kerros oli kirjoitettu erikseen. Siksi ohjeen lukemiseenkin piti keskittyä tavanomaista enemmän.


Täysin ohjeen mukainen pipo valmistui jo sunnuntai-iltana, mutta totesin pian, että se olisi ollut liian pieni. Minä en tykkää siitä, että pipoa saa koko ajan nykiä paremmin korville. Siispä purin kaikki kavennuskerrokset ja jatkoin pipoa hieman syvemmäksi. Kyllä kannatti. Nyt ei ainakaan korvat palellu.

Yritän tässä muutaman päivän sisällä vielä tehdä vuosikatsauksen tästä vuodesta.
Hyvää Uutta Vuotta 2015 kaikille!

4 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.