sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Vuoden 2014 jämälankajoulukalenterisukat

Joulukuu on tuntunut kuluvan hurjan nopeasti. Osaltaan siihen varmasti vaikutti jämälankavillasukkajoulukalenteri, joka piti ennen joulua kiireisenä. Kun neuloi kahta paria yhtä aikaa, alkoi jo toisella viikolla olla hankaluuksia pysyä tahdissa mukana. Mutta niin vain Tapaninpäivänä sain sukat valmiiksi.

Jämälankavillasukkajoulukalenteri 2014
Tekoaika: 29.11.-26.12.2014
Lanka: Ohuiden sukkalankojen jämiä,
minun sukkiin yhteensä n. 103 g
siskon sukkiin yhteensä n. 101 g
Puikot: 2.5
Koko: molemmat n. 39-40
Muokkaukset: Kantapäät tein Jouluisten mysteerisukkien ohjeen mukaan ja minun sukissani kärki on tehty anatomiseksi tämän ohjeen mukaan. Raitojen välissä yksi kerros aina pohjavärillä.
Fiilis:  Värien ja kuvioiden valitseminen oli ihan yhtä hauskaa kuin viimevuonnakin, mutta tahdissa pysyminen aiheutti hiukan stressiä. Tykkään kuitenkin näistä tämän vuotisista enemmän kuin viimevuotisista.
Linkki Ravelryn projektiin: 


Minun vasemmanpuoleisessa sukassa on ensin lempilevyni Valkea joulu kannen väriä sinistä, toisena punaista lähimmästä taulusta. Seuraavaksi tulee turkoosia, joka alkaa samalla kirjaimella kuin äitini tyttönimi, violetti ja keltainen ovat äitini ja siskoni lempivärit, punaista lapsuuteni lempimekosta, valkoista ja harmaata lenkkipolultani. Sudenpentuarvonimi generaattorista valitsin arvonimen V.I.O.L.E.T.T.I. eli Verrattain Itsekäs Oppinut ja Legionääri, Elämäniloinen Täkintikkaaja sekä Taipumaton Iskunvaimenninkauppia. Myös RGB color generator antoi väriksi violettia. Kiinalaisessa horoskoopissa olen käärme, osa lempisukistani ovat pinkkejä, joten niiden vastaväri on vihreä, yksi lempparipiirroshahmoistani on Pikku Myy ja jouluaattona sain väriksi magentan.
Oikeassa sukassa on lankavarastoni kokoa (n 13 kg) kuvaava väri keltainen. Googlen kuvahausta löytyi ensin nainen, jolla oli pinkki toppi, kun hain nimeäni. Syntymämaani on Suomi, testin mukaan olen valkoinen. Joululauluista ensin tuli mieleen Sydämeeni joulun teen ja siitä kohta "Vain tähdet öistä avaruutta pukee loistaen". Lempipuuni on vaaahtera syksyllä, harrastusraitaan valitsin värin keskeneräisen kirjan kannesta eli vaaleanpunaista, lempisupersankarini on Tohtori (Doctor Whosta), Wikipediassa päädyin jälleen violettiin, lempikukkani on orvokki, paikallinen urheilujoukkue on Kärpät ja ainoa tähtikuvio, jonka löydän on Otava.


Siskon vasemmassa sukassa on ensin lankavaraston kokoa kuvaava sininen raita (alle 5kg), googlen kuvahausta sisko löysi oranssia. Myös sisko on syntynyt Suomessa, testin mukaan sisko on keltainen, punaista tuli Petteri Punakuono -laulusta ja myös siskon lempipuu on syksyinen vaahtera. Harrastusraitaan tuli mustaa ja keltaista hänen pelikonsoleidensa väreistä. Myös siskon lempisupersankari on Tohtori, Wikipediasta sisko löysi revontulet, hänen lempikukkansa on myös Orvokki (sisko muuten suunnitteli tuon kukkakuvion), urheilujoukkue raidassa on myös Kärppien värit, ja tähtikuvio hänellä on myös Otava.
Oikeassa sukassa on ensin siskon lempilevynkannen väriä eli keltaista, jostain Zelda-pelin musiikkia sisältävästä levystä, magentaa lähimmästä taulusta, turkoosi alkaa samalla kirjailmella kuin äitimme tyttönimi, perheraidassa minun ja äidin lempivärejä. Pienenä sisko muistaa syöneensä kuningatar jätskiä, lenkkipolun värit harmaata ja valkoista. Sudenpentu arvonimigeneraattorista arvonimi R.O.O.S.A. eli Rasittavan Opinhaluinen ja Oletettavasti Sotaisa Ahmatti. Siskolle RGB color generator antoi sinisen, siskon kiinalainen horoskooppi on rotta, siskon lempisukat ovat siniset ja mustat eli niiden vastavärit ovat oranssi ja valkoinen, siskon lemppipiirroshahmo on pikachu ja jouluaattona annoin siskolle väriksi sinisen. 


Aivan varmasti neulon näitä ensi vuonnakin jos Neulisti ja Vyyhti vielä sen järjestävät. Mutta ensi vuotta varten täytyy laittaa itselleni muistiin muutama huomio, että neulominen olisi vieläkin mukavampaa:
 1. Älä neulo kahta sukkaparia yhtä aikaa. Toisen ehtii hyvin neuloa vasta joulun jälkeen. Ennen joulua aika ei kuitenkaan riitä.
 2. Jos kuitenkin erehdyt neulomaan kahta paria yhtä aikaa, niin hommaa enemmän puikkoja. Kaksi sukkaa yhdellä pyöröpuikoilla aiheutti vain suuria lankasotkuja, joiden setvimisessä kului liikaa hyvää neulonta aikaa.
 3. Jos et kuitenkaan saa uusia puikkoja hommattua, niin älä ainakaan neulo lankakerän molemmista päistä yhtä aikaa. Siitä ei synny muuta kuin järkyttävän iso sotku.
Kiitos Neulistille ja Vyyhdille kivasta kalenterista!

Muutaman joululahjan ehdin myös neuloa, joten lisää postauksia on luvassa lähipäivinä.

14 kommenttia:

 1. Ihania sukkia. :) Minulla on myös tuo tapa, että neulon "vähän vaan" lankakerän molemmista päistä yhdellä pyöröpuikolla.. Viimeksi tein sukkia, joissa oli parhaassa tapauksessa kolme tällaista molemmista päistä aloitettua kerää kiinni:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Kolme molemmista päistä aloitettua lankakerää samassa työssä kuullostaa jo tosi hurjalta. Minulle liikaa oli jo yksi.

   Poista
 2. Molemmat sukkaparit oat kauniita. Minäkin pidin omista sukistani enemmän kuin edellisvuotisista. Hauska seurata näitä kalenterisukkia, niin monet ovat neuloneet näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin on kiva seurata kuinka erilaisia kaikista sukista tulee.

   Poista
 3. Ihania sukkia. Nuo orvokit ovat niin nättejä. Ja tuo kantapää pitää laittaa itsellekin muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy myös siskolle välittää kehusi noista orvokeista. Me pidettiin vähän gallupia siitä näyttääkö nuo orvokeilta eikä kukaan tunnistanut niitä ilman, että annettiin vähän vihjettä. Värivalinnatkin saattoi kyllä vaikuttaa asiaan, kun ei ihan oikeita värejä löytynyt lankavarastostani.

   Poista
 4. Kivat sukat ja ihailen, että jaksoit tehdä kahta paria yhtä aikaa! Itselleni yhdessäkin oli ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan noissa kahdessa sukkaparissa aika paljon työtä varsinkin viimeisellä viikolla. Mutta eihän sitä kuukauden alussa tajunnut.

   Poista
 5. Näistä tuli ihan hirmu kivat, molemmista!

  VastaaPoista
 6. Upeat kalenterisukkaparit! Uskomatonta että sait tehtyä kahdet, minä kun en saanut aikaiseksi yhtäkään paria... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä minäkin vähän iihmettelen, että sain kahdet tehtyä, kun välillä olisi tehnyt mieli neuloa jotain ihan muuta.

   Poista
 7. Ihania sukkia. On siinä ollut langanjämiä kerrakseen, oikein väri-ilottelua.
  Ja kyllä tuon orvokiksi heti tunnistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä noita jämiä vielä riittäisi aika moneen sukkapariin.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.