maanantai 29. joulukuuta 2014

Joululahjoja 2014 osa 1

Joululahjoja innostuin tänä vuonna neulomaan yllättävän paljon. Lähdin liikkeelle sillä asenteella, että neulotaan mitä ehditään ja mitä huvittaa. Ei kaikkien tarvitse saada neulottua lahjaa. Sukkien neulominen innosti ja siksi lahjapaketteihin päätyi neljä paria sukkia.

  
Tools -sukat
Tekoaika: 18.-26.11.2014
Ohje: Tools by Niina Laitinen, ilmainen ohje Ravelrysta
Lanka: Novita Nalle Aloe Vera tumman vihreä (391) 16 g ja Novita Nalle harmaa (043) 52 g
Puikot: 3
Koko: n. 30
Muokkaukset: Ennen kuviota lisäsin 4 s, jakoavainten jälkeen tuli aina ylimääräinen harmaa silmukka. Terässä 49 s.
Fiilis: Tuli aika kivat. Toivottavasti ovat sopivat.
Linkki Ravelryn projektiin: Tools
 

Kummipojalle neuloin Tools sukat. Tuo kuvio oli niin kiva, mutta ohjeen koot ei ihan riittäneet, niin piti lisätä muutama ylimääräinen silmukka. Nämä neuloin lähinnä ajatuksella parempi liian iso kuin liian pieni. Terässä sattui vain pieni kämmi, kun sinne jostain ilmestyi yksi ylimääräinen silmukka, jonka huomasin vasta kärkikavennuksia tehdessä. Piti sitten tehdä toiseenkin sukkaan sama virhe. Muuten tämä oli oikein mukava malli neuloa ja pienet sukat valmistuivat nopeasti.


Kuusikko:
 Tekoaika: 7.-19.12.2014
Ohje: Merenkulkijat by Tiina Kuu Ullasta 3/2011 
Lanka: Gjestal Janne sinivihreä (434) 156 g
Puikot: 3.5
Koko: 43
Fiilis: Mukavan joutuisa malli neuloa.
Linkki Ravelryn projektiin: Merenkulkijat 


Isälle innostuin vielä joulukuun puolella neulomaan sukat. Tämäkin oli mukavan joutuisa malli neuloa. Sukan rakenne on mukavan yksinkertainen, mutta palmikon ansiosta sukan neulominen ei ollut tylsää. Ainoa mikä hiukan hidasti neulomista oli pelko, että tuleeko sukista liian pienet. Mutta kyllä ne tuntuivat isälle hyvin kelpaavan.

5 kommenttia:

 1. Ihania sukkia oot tehnyt :)
  onko merenkulkijat vaikea malli? Pitänyt monta kertaa tehdä ne mutta jotenkin jännittänyt et jos on kauheen vaikee malli :D

  Hämäs muuten toi sukunimi noiden ekojen sukkien mallin suunnittelijan kohdalla? Mulla lukee meinaan eri sukunimi mallin tekijän kohdalla ravelryssä, onko tullut kirjoitusvirhe vai näkyykö mulla nimi jotenkin väärin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Oli tosiaan kirjoitusvirhe tullut tuohon ekojen sukkien suunnittelijan kohtaan, kiitos kun huomautit. Nyt on korjattu.

   Merenkulkija ei ole vaikea malli, jos palmikoita osaa tehdä. Eikä noita palmikonkiertoja ole kovin montaa noissa sukissa, että se voisi olla ihan hyvä malli opetella palmikoita, jos ei vielä osaa.

   Poista
  2. Aa okei, aattelin jo ku mul ei oo ravelry toiminu muutamaan päivään kunnolla, että jos se tossaki näyttää väärin nyt ni pakko tarkistaa :)

   Ja kiitos vinkistä, joskus tehnyt palmikkosukkia ja eihän ne nyt periaattees vaikeita oo mut kun ei oo tosiaa paljoo niitä tehny ni ehkä parempi kokeilla tollasta helpompaa mallia :)

   Poista
 2. Kauniita sukkia! Merenkulkija on kiva malli. Miesten sukkiin ei ole kovin paljon malleja ja tylsiä perussukkia ei aina jaksa neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään tahdo jaksaa perussukkia neuloa, niin on kiva, että edes jonkin verran löytyy tällaisia kivoja miesten sukkamalleja.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.