lauantai 7. helmikuuta 2015

Suomalainen villatakki

Viime kesänä Novitalta tuli myyntiin vaihteeksi sellainen lanka, jota oli pakko kokeilla, nimittäin Suomivilla. Kun vielä Novitan syksy numerossa oli vielä ohje kivan näköiseen palmikkojakkuun, joka oli tehty Suomivillasta, oli minun ihan pakko ostaa tuota lankaa. Vasta tammikuussa ehdin alkaa neulomaan takkia, vaikka langat ovat odottaneet varastossani jo elokuusta.


Palmikkokaarroketakki:
Tekoaika: 11.1.-6.2.2015
Ohje: 06. Naisen neuletakki by Susanna Mertsalmi, saatavana Novita syksy 2014 lehdestä ja novitaknits.com sivulta ilmaisena. 
Lanka: Novita Suomivilla harmaa (045) 580 g
Puikot: 5
Koko: M
Muokkaukset: Helman neuloin pidemmäksi kuin ohjeessa ja hihoissa kavensin harvemmin joka 20. kerros. Tuohon missä etureunojen palmikko kaartaa helmaan tein muutaman lyhennetyn kerroksen, että etureuna pysyisi tasaisena.
Fiilis: Ihanan lämmin takki ja rakastan noita palmikoita.
Linkki Ravelryn projektiin: Palmikkokaarroketakki

Ohjeessa oli muutama kummallisuus. Tuo palmikkokaarroke ei ohjeen mukaan neulottuna  olisi mielestäni pysynyt samanlaisena takana keskellä, vaikka mallin kuvista sitä ei kuitenkaan huomannut. Minä jatkoin neulomista ihan samalla tavalla takanakin, vaikka se hiukan hankaloitti kaavion seuraamista loppu kaarrokkeen ajan. Lisäksi hihat ohjeistettiin neulomaan tasona, mikä nyt ei kyllä ole kovin yllätävää Novitan ohjeessa. Minä kyllä neuloin hihat suljettuna neuleena, niin ommeltavia saumoja ei jäänyt kuin pikku pätkät kainaloihin.


Suomivilla oli minusta ihan mukavaa neulottavaa. Se oli pehmeän tuntuista ja tuoksui juuri sopivasti lampaalta. Miuku-kissakin tuntui pitävän langan tuoksusta. Tuntui, että se oli tavallista usemmin tunkemassa päätään neuleen sisään. Ainoa asia, joka tässä langassa ärsytti, oli se, että sitä oli kerässä niin vähän. Tuntui, että koko ajan sai olla liittämässä uutta kerää työhön mukaan.


Palmikkokaarrokkeen neulomisesta tykkäsin kovasti, mutta sen jälkeen tylsistyin helmineuleen neulomiseen, joka tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan. Helmineuletta onkin tullut neulottua viime aikoina aika paljon ja nyt alkaa riittää. Täytyy varmaan joksikin aikaa unohtaa kaikki mallit joissa on helmineuletta.

16 kommenttia:

 1. Upea malli, näyttää aika vaativalta! Hieno istuvuus ja tykkään kovasti tuosta kaarrokesta! Palmikot syövät tunnetusti kovasti lankaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tämä melko vaativa malli oli neuloa, en suosittele ihan aloittelijoille. Istuvuus on kyllä yllättävän hyvä, vähän sitä epäilin, kun sovitin keskeneräistä takkia, mutta pingotus teki lopulta ihmeitä.

   Poista
 2. Tosi sievä villatakki ja nuo palmikot on kyllä ihania :)

  VastaaPoista
 3. Hienosti muokattu ohjetta. Usein kannattaa muokata ohjetta, niin saa sopivan kokoisen vaatteen päälle. Kaunis jakku. Enpä ole vielä kokeillutkaan tuota lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ohjeiden muokkaaminen tosiaan kannattaa. Nykyään taidan muokata melkein kaikkia ohjeita, että saan itselleni sopivan ja mieluisan neuleen.

   Poista
 4. Mielettömän kaunis takki! Ja taitavana muokkasit omasi alkuperäismallia paremmaksi :).

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis villatakki! Ja tuo kaarrokkeen yläosa on erityisen ihana, kuin aaltoja.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.