lauantai 21. helmikuuta 2015

Ruusuja käsiin

Novitan vuosi sitten ilmestyneessä lapaslehdessä oli kauniit Ruusulapaset, jotka nähtyäni tiesin heti, että nuo pitää joskus tehdä. Nyt sain ne viimein neulottua.


Ruusulapaset:
Tekoaika: 6.-13.2.2015
Ohje: Ruusulapaset by Paula Loukola, ohje Novitan Lapaslehdessä 2014 ja novitaknits.com -sivustolla
Lanka: Novita 7 veljestä vaaleanharmaa (043) 60 g ja purppura 35 g
Puikot: 3
Muokkaukset: Tein peukalokiilan.
Fiilis: Vähän näistä tuli liian isot minulle, mutta silti tosi kauniit.
Linkki Ravelryn projektiin: Rose mittens 


Kokeilin ensin neuloa näitä ohjeen ehdottamilla 3.5 mm puikoilla, mutta niillä lapasista olisi tullut aivan liian isot. Vaihdoin sitten 3 mm puikkoihin. Niillä lapasista tuli mukavan tiiviit, vaikka edelleen ne on himppusen verran liian isot minulle. Ei kuitenkaan häiritsevän paljon ja toisten lapasten päällä nämä ovat varmaan ihan hyvät. Pitää varmaan alkaa neuloa niitä aluslapasia.


Näissä lapasissa tuo kuvio on kyllä tosi kaunis. Erityisen paljon tykkään tuosta kämmenpuolen kärjessä olevasta ruususta. Se on tosi kiva yksityiskohta. Näiden neulominenkin oli mukavaa. Pitkiä langanjuoksuja ei häiritsevän paljon ollut ja aika nopeasti opin kuvion ulkoa, ettei ohjetta tarvinnut koko ajan vilkuilla. Pikku hiljaa olen myös alkanut pitämään kirjoneuleen tekemisestä. Jopa siinä määrin, että näiden jälkeen aloitin uuden kirjoneuleprojektin.


25 kommenttia:

 1. Todella kauniit lapaset! Kämmenpuolen pieni ruusu on söpö.

  VastaaPoista
 2. Kauniit ovat. Peukalokiila leventää kummasti mallia. Myös käsilala vaikuttaa hurjasti kokoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja siitä, että suunnittelit näin kauniit lapaset. Tuo koko ongelmani tosiaan johtuu siitä, että minun kirjoneuleeni on tavallista löysempää. Olen huomannut sen myös muissakin töissä. Kun yleensä käsketään ottaa isommat puikot kirjoneuleeseen, minun pitää ottaa melkein pienemmät. Peukalokiilan tekemistä mietin aika pitkään ja lopulta tulin siihen tulokseen, että ilman sitä lapaset olisivat tuntuneet ahdistavilta. Ei nuo lapaset silti kovin paljon liian isot.

   Poista
 3. Kauniit lapaset! Tuo etupuolen ruusu on kiva yksityiskohta.

  VastaaPoista
 4. Nätit lapaset. Itse olen tehnyt samalaiset, varmaan ihan samoilla väreilläkin, mutta loppukiihdytyksessä unohdin kämmenpuolen ruusun kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistinkin ne sinun lapasesi näitä tehdessä ja kiinnitin erityistä huomiota siihen, että muistan aloittaa nuo kämmenpuolen ruusut.

   Poista
 5. Kauniit ruusulapaset! Minäkin olen neulonut tuolla ohjeella lapaset.

  VastaaPoista
 6. Hienot! Ihailin näitä jo instassa, mutta piti tulla tänne vielä kommentoimaan ihastuttavia lapasia :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit! Kämmenpuolen ruusu viehättää minuakin.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.