tiistai 16. kesäkuuta 2015

Ensimmäinen etappi

Tänä vuonna minäkin osallistun Tour de Sock sukkien neulonta kilpailuun. Kesän aikana neulotaan kuusi sukkaparia. Ensimmäinen etappi alkoi heti kesäkuun alussa. Aloitus olikin mukava, kun ensimmäiset sukat oli suunnitellut tuttu suomalainen suunnittelija Tiina Kuu, jonka ohjeita ehdinkin jo hehkuttaa tässä ihan vasta.


Virrat:
Tekoaika: 1.-5.6.2015
Ohje: Virrat by Tiina Kuu
Lanka: Gjestal Maija lila (213) 103 g
Puikot: 2.75
Koko: M
Fiilis: Näitä oli mukava neuloa.
Linkki Ravelryn projektiin: Virrat


 Etukäteen kerrottiin, että näihin sukkiin tarvii 100-150 g sport-vahvuista lankaa. Minulla ei löytynyt kuin 100 g aina yhtä väriä ja koska minun sukkani ovat yleensä isommat kuin ihan minimivaatimukset, päädyin ohjeen julkaisupäivänä töiden jälkeen Lankamaailmaan ostamaan sopivaa lankaa. Ja pitihän sitä muutama eri vaihtoehtoa ostaa. Ohjeen nähtyäni päädyin käyttämään vaalea Maijaa, että kuvio näkyisi hyvin. Se oli kuitenkin virhe, sillä Maija halkeili hiukan noita palmikonkääntöjä tehdessä ja se hidasti hiukan neulomista.


Muuten tämä oli kyllä tosi mukava malli neuloa. Sukissa ei ollut minulle mitään muuta uutta kuin kärjen aloitustapa, joka on niin kuin sädekavennuskärki toisinpäin. Ihan kivan näköinen kärjestä tulikin, mutta minun jalkaani se ei vain oikein sovi. Mutta rakastan tuollaisten kahden silmukan palmikkojen neulomista. Ja ohje oli jälleen tosi selkeä ja hyvin kirjoitettu.


Neuloin näitä aika rauhalliseen tahtiin ja töissä käyntikin häiritsi neulomista. Lopulta sukat valmistuivat reilussa neljässä päivässä ja sijoitun sijalle 136. Ihan tyytyväinen olen tuohon tulokseen, kun en kuitenkaan ihan verenmaku suussa neulonut. Toinen etappikin on jo alkanut, mutta niistä sukista lisää ensi kerralla.

12 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat, ihana tuo väri. Minä tein omat Virtani oranssista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kyllä taitaa olla yksi lempiväreistäni.

   Poista
 2. Ihana vaalea laventeli! Mä luulen, että nää kaksi ekaa TDS-ohjetta on sellaiset, että ne on pakko toteuttaa uudestaankin. Ihan jo senkin takia, että sopivia värejä/väriyhdistelmiä on niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli kyllä molemmat tosi kivoja malleja. En tiedä jaksanko koskaan tehdä toisia Virtoja, mutta tuon toisen etapin malliin sisko jo osoitti kiinnostusta. Ehkä minun pitää hänelle neuloa ne.

   Poista
 3. Komea kuvausmiljöö ensimmäisessä kuvassa, ja onhan ne sukatkin toki komeat ;)

  VastaaPoista
 4. Wau! Ehkä minäkin joku vuosi uskallan mukaan... Ensin pitäisi kyllä tehdä ihan perussukat varpaista lähtien, kun en ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vain mukaan. Osallistumismaksu menee hyvään tarkoitukseen ja ainakaan tämä ensimmäinen malli ei kovin hankala ollut.

   Poista
 5. Todella kiva 'perussukan' malli tämä Virrat. Oli kiva neuloa ja niihin tulee vähän jotain jujua. Tykkään kovasti tuosta kantapäästä ja V:n jakamasta varresta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli tosi kiva malli.Ja kantapää istuu hyvin jalkaan.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.