sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Threshold

Kun ensimmäisen kerran törmäsin Ravelryssa tähän Threshold puseroon, ajattelin, että se ei ole ihan minun juttuni. Kuitenkin se jäi mielen pohjalle pyörimään ja huomasin palaavani mallin Ravelry sivulle yhä uudestaan ja uudestaan. Parin viikon pohdinnan jälkeen se yllättäen päätyi puikoilleni.

Threshold
Tekoaika: 6.9.-7.11.2015
Ohje: Threshold by Melanie Berg (ostettavissa Ravelrysta)
Lanka: De Rerum Natura Ulysse värissä Aster 336 g
Puikot: 4
Koko: 36'':n ja 40'' väliltä
Fiilis: Tästä tuli tosi kiva!
Linkki Ravelryn projektiin: Threshold


Langaksi valitsin De Rerum Naturan Ulyssen, jota sain pari kerää Titityyn Arjen luksusta lankaklubista. Piti vain tilata muutama kerä lisää puseroa varten. En kuitenkaan oikein tykännyt neuloa tästä langasta. En tiedä oliko keräni hiukan huonompaa erää, mutta monessa kerässä oli useita solmuja. Lisäksi aloittaessani luomaan silmukoita sain langan pari kertaa vedettyä poikki ennen kuin opin varomaan sitä. Huono ominaisuus langassa jos sattuu olemaan tällainen tiukistelija niin kuin minä. Sinänsä sääli, sillä valmiissa neuleessa lanka tuntuu mukavan pehmeältä.


Muuten tykkäsin kovasti tämän puseron neulomisesta. Etuosan mallineule piti juuri sopivasti mielenkiintoa yllä. Ongelmia aiheutti vain koot. Minun kokoni oli juuri kahden koon välissä. Ensin aloitin neulomaan pienemmän koon mukaan, kun mallissa oli aika paljon väljyyttä. Melko pian alkoi kuitenkin tuntua, että puserosta on tulossa liian pieni. Siispä aloitin alusta isommilla puikoilla ja lisäksi laskin silmukkamäärät uudestaan niiden kahden koon välistä. Sillä tavoin onnistuin saamaan sopivan väljän puseron itselleni, sillä se väljyys oli yksi asia johon tässä mallissa tykästyin.


Tykkään kovasti valmiista puserosta. Siitä tuli juuri sellainen rennompi neulepusero jollainen vaatekaapistani tuntui puuttuvan. Lisäksi tykkään kovasti noista hihojen yksityiskohdista. Tälle tulee varmasti paljon käyttöä.

18 kommenttia:

 1. Todella nätti paita ja tosiaan juuri sopiva väljyys housujen kanssa käytettävään arkipaitaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana pusero. Minullakin sattuu olemaan puikoilla "väljä" neulepusero.

  VastaaPoista
 3. Ihana malli ja todella nätti väri. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis! Hyvin onnistunut koon sovellus kun noin kauniisti istuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo neule on hyvin laskeutuva ja siksi istuu hyvin päälle.

   Poista
 5. Kaunis pusero, harmillinen tuuri langan kanssa. Kai valitit? Osaavat ottaa langat myynnistä, mikäli kyseessä on virheellinen erä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En kyllä ole valittanut (ainakaan vielä). Ei oikeastaan tullut aikaisemmin edes mieleen, että niinkin voisi tehdä. Saattaa kyllä olla, että tuota erää ei enää ole myynnissä, sillä tilasin tähän kaikki loput kerät tuota väriä mitä kaupassa oli.

   Poista
 6. Ompa mainionnäköinen pusero! Tykkään erityisesti tuosta kaula-aukosta, venepääntiekö se lienee nimeltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tuo pääntie on yksi parhaista jutuista tässä puserossa.

   Poista
 7. Ihana neulepusero! Värikin juuri kantajalleen passeli :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.