sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kirjokierto

Viimeisenä Suuren käsityölehden Suuressa sukkalankatestissä pääsin testaamaan Rico Designin Superba Bamboo sukkalankaa, joka nimensä mukaisesti sisältää bambua. Oli mielenkiintoista päästä kokeilemaan vähän erilaista sukkalankaa. Lanka oli jälleen kerran itsestään raidoittuvaa, joten mallin valinta oli jälleen kerran vähän haastavaa. Lopulta päädyin kokeilemaan Suuressa käsityölehdessä olleen kirjokierto polvisukkien ohjetta.


Kirjokierto:
Tekoaika: 9.-14.10.2015
Ohje: Kirjokierto polvisukat by Jorma Saarinen, löytyy Suuresta käsityölehdestä 9/2015 ja Lankavan nettisivuilta
Lanka: Rico Design Superba Bamboo punakirjava (7) 72 g
Puikot: 2.5
Koko: 38-39
Kenelle: äidille
Muokkaukset: Jätin nilkan takaosasta joustinneuleen pois. Toisen sukan tein peilikuvana muuttamalla 2 oikein yhteen kavennukset kahden noston kavennuksiksi (ssk) ja lukemalla kaaviot vasemmalta oikealle.
Fiilis: Langan väri ei oikein miellyttänyt ja mallikaan ei oikein asetu jalkaan hyvin.
Linkki Ravelryn projektiin: Kirjokierto

"Hei sukkamestari, haluatko haastetta?" luki tämän mallin kuvatekstinä Suuressa käsityölehdessä. Ei sitä haastetta kuitenkaan kovin paljon tästä mallista löytynyt. Suurimpia ongelmia aiheutti ohjeen mitoitus. Tällä ohjeella piti saada aikaan poilvisukat. Aloitin sukat samalla silmukkamäärällä kuin ohjeessa, langan paksuus oli suurinpiirtein sama ja puikotkin oli samat kuin ohjeessa suositeltu. Silti minulla ei ole toivoakaan saada näitä varsia yhtään ylemmäs kuin ne nyt on. Itse asiassa nämä varret ovat aika tiukat. Tämä malli taisi olla aika kapeapohkeiselle tarkoitettu. Vaikka en minä kyllä alunperinkään suunnitellut neulovani polvisukkia.


Tämä on hauskan näköinen malli, joka sopii hyvin itseraidoittuvalle langalle. Mutta sukkien istuvuus ei ole oikein hyvä. Mallineule vetää sukkaa vinoon ja monta kertaa sain sukkien kuvauksenkin aikana asetella sukkia paremmin jalkaan.

Lankakaan ei suosikikseni noussut. Se oli kyllä pehmeää ja mukavan tuntuista neuloa, mutta minun kerässäni oli hiukan huonompia kohtia joissa yksi säie oli löysemmällä kuin muut ja ainakin yksi solmu kerästäni löytyi. Langan ruskeat täplätkään eivät silmääni miellyttäneet. Muiden testaajien mielipiteitä voi lukea täältä.


Nyt on kaikki Suuren sukkalankatestin tulokset julkaistu ja yhteenvedon siitä voi lukea täältä. Voittajaksi selviytynyt lanka teetee Tundra oli minunkin suosikkini testaamistani langoista. Pakko kuitenkin sanoa, että erot eivät minun mielestäni olleet suuret ja kaikista langoista oli ilo neuloa.

18 kommenttia:

 1. No nätit sukat on kuitenkin... (: Ja pitää sitä välillä kokeilla ihan vaan tietääkseen, mikä ei toimi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän se on, että kokeilemalla oppii.

   Poista
 2. Sääli, että malli istuu huonosti, muuten kun ne on niin nätit!

  VastaaPoista
 3. Nätin näköiset sukat. Harmi, ettei tuo malli oikein istu jalkaan kunnolla, muuten olisin itsekin kokeillut näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä mallineule voisi toimia paremmin, jos sitä tekisi vain sukan varteen.

   Poista
 4. Kauniilta näyttää kuvissa nämä sukat, hauskasti muodostuu tuollainen vinoneliökuvio raitalangasta! On ollut mielenkiintoista seurata tätä lankatestailuasi ja lukea myös muiden mielipiteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin nämä näyttävät hyvältä, mutta jalassa eivät tunnu niin mukavalta.

   Poista
 5. Värit ovat kauniit ja sukkamalli näyttää kivalta! Tietenkin jos se vetää vinoon, niin ei sellaisessa ole mieltä, mutta mistä sen etukäteen tietäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina ei vain voi tietää etukäteen mikä toimii ja mikä ei.

   Poista
 6. Hienot sukat ja arvostan, että näit vaivaa mallin valinnassa. Minä menin aidan matalimmasta kohdasta ja neuloin samasta langasta lyhytvartiset perussukat. Jotenki langas väritys ei yhtään inspiroinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en olisi jaksanut toisia perussukkia niin pian edellisten jälkeen neuloa, niin oli pakko keksiä jotain jujua tuohon neulomiseen.

   Poista
 7. Harmillista jos ei ole oikein istuva malli, kun on kuitenkin erittäin kaunis.

  VastaaPoista
 8. Todella kauniit. Langassa ihanat värisävyt. Täytyykin laittaa korvantaakse jos pääsisi itsekin testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos kerran näistä väreistä tykkäät, niin kannattaa tutustua lankaan. Minulla ehkä suurin syy, etten tähän lankaan niin ihastunut oli juuri nuo värit.

   Poista
 9. Hello, i'ms french. I fall in love with this patterns sock. Do you know if i can find a translation of this pattern somewhere please ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think that this pattern is not translated (at least not yet). You can find patterns of this company that are translated in English from here http://www.lankava.fi/epages/lankava.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/esito/Categories/Ohjeita/Patterns_in_English/Knitting_Patterns

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.