keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Jämälankavillasukkajoulukalenteri 2015

Neulistin ja Vyyhdin järjestämä jämälankavillasukkajoulukalenteri sukkien neulominen joulukuussa on jo perinne. Sellaiset piti siis neuloa tänäkin vuonna. Ensin suunnittelin neulovani ihan vain raitasukat, mutta joulukuun lähestyessä innostus kasvoi ja lopulta päädyiin neulomaan joka päivä kirjoneuletta.


Jämälankavillasukkajoulukalenteri 2015:
Tekoaika: 29.11.-27.12.2015
Ohje: Jämälankavillasukkajoulukalennteri by Anna Johanna Missä neuloimme kerran -blogista, kuvioita löysin mm. Pinterestistä, Lesley Stanfieldin ja Melody Griffithsin kirjasta Neulemallien käsikirja ja Mary Jane Mucklestonen kirjasta Fair Islen neulemallit.
Lanka: Roosa nauha sukkalankaa vaalean harmaa (58) 75 g + jämälankoja 49 g
Puikot: 2.5
Koko: 39
Fiilis: Näistä tuli ihanat! Tykkään kovasti.
Linkki Ravelryn projektiin: Scrab Yarn Sock Advent Calendar 2015


Jälleen kerran oli hauska käydä joka aamu katsomassa millainen raita tänään pitää neuloa. Päivät kuluivat nopeasti suunnitellessa nillaista kuviota tänään neulon, kun neulomaan pääsin yleensä vasta illalla.Varsinkin tuo kirja Fair Islen neulemallit osoittautui hyväksi lähteeksi kuvioiden etsintään. Pari kertaa ehdin neuloa raidan valmiiksi, ennen kuin päätin etten tykkääkään kuviosta ja jouduin purkamaan ja neulomaan raidan uudestaan.


Kaikesta tästä huolimatta pysyin aika hyvin aikataulussa, vasta pari päivää ennen joulua aloin jäädä jälkeen muiden joulukiireiden takia. Joulunpyhinä oli kuitenkin hyvin aikaa neuloa sukkiin viimeisiä raitoja.


Nämä on kyllä suosikkini tähän mennessä neulomistani jämälankavillasukkajoulukalenteri sukista (ja kyllä ne ovat ihan saman pituiset, vaikka kuvissa toinen näyttää pitemmältä). Kannatti siis osallistua ja käyttää kaikki se aika suunnitteluun ja purkamiseen. Vielä pitäisi neuloa siskollekin sukat tämän vuoden ohjeiden mukaan. 

16 kommenttia:

 1. Aivan ihanat. (: Jotenkin tosi tasapainoisen näköiset, vaikka onkin jokainen kuvio erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo yhtenäinen pohjaväri mukavasti rauhoittaa sukkia, eikä niistä tullut niin rauhattoman näköiset kuin aiempina vuosina.

   Poista
 2. Onpas kivat! Ja samaa mieltä edellisen kanssa: mukavan tasapainoisen näköiset sukat!

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat ja mukavia kirjoneulemalleja sukissa! Hyvää Uutta Vuotta 2016!

  VastaaPoista
 4. Sukkasi ovat mukavan näköiset.

  VastaaPoista
 5. Kauniit ovat, ihan upeita kirjoneulekaavioita täynnänsä. Mulla on vieläkin kantapäät tekemättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä tein kantapäät silloin, kun niiden kohdalla olin, että pystyn sovittamaan ja ettei ne jää sitten roikkumaan.

   Poista
 6. Todella kauniit sukat. Kiva katsella toisten neulomia kalenterisukkia. Miten samalla ohjeella saadaan niin erinäköisiä sukkia. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin. Minustakin on kiva katsella millaisia kalenterisukkia muut ovat tehneet.

   Poista
 7. Upeat! Miun suosikki on tuo kirja-raita :D

  VastaaPoista
 8. Ihanat nämä sinun sukat, mulla ne on vielä vaiheessa :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.