tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulun 2015 salaisuudet osa II

Siskollekin neuloin kirjoneule sukat joululahjaksi. Tämä oli kylläkin enemmänkin tilaustyö. Sisko on sanonut haluavansa nämä sukat ja langatkin ostin jo alkuvuodesta ja varmistin siskolta, että värit ovat oikeat. En vain sanonut siskolleni neulovani nämä jouluksi. Hän kylläkin arvasi, että olen neulomassa näitä, kun kerran hän sattui yllättäen samaan linja-autoon kanssani ja näki nämä langat laukussani.


Victor:
Tekoaika: 11.11.-15.12.2015
Ohje: Victor by Stephanie van der Linden kirjasta Säpinää sukkiin.
Lanka: Austerman Step Classic lila (1022) 45 g ja Regia 4-fädig keltainen (02041) 45 g
Puikot: 2.25
Koko: 40-41
Kenelle: siskolle
Fiilis; Malli oli aika haastava, mutta tykkään lopputuloksesta.
Muokkaukset: Neuloin varren hiukan ohjetta pidemmäksi.
Linkki Ravelryn projektiin: Victor

Pakko sanoa, että tämä mallineule on yksi haastavimmista mitä olen tehnyt. Koko ajan piti tarkkaan seurata kaaviota, että montako keltaista ja montako lilaa silmukkaa nyt pitikään neuloa. Lisähaastetta oli, kun neuloin nämä enimmäkseen linja-autossa. Tärisevässä linja-autossa oli välillä vaikea pysyä oikealla rivillä.


Tässä mallissa on monta kivaa yksityiskohtaa tuon vaikuttavan kuvion lisäksi. Erityisesti tykkäsin tuosta i-cord päättelystä. Pelkään vain vähän, että tuo solmu painaa kengässä jos on yhtään pidempi vartiset kengät käytössä. Tuo kantapää on myös kivan näköinen, vaikka se onkin itse asiassa ihan tavallinen ranskalainen kantapää, joka tulee vain jalkaan väärinpäin (eli kantalappu kantapään alle).


Hyvin nämä tuntuivat siskolle kelpaavan. Ainakin ne ovat olleet siskolla jalassa joka päivä joulupäivästä lähtien.

16 kommenttia:

 1. Tosi kauniit! Ei kyllä ihme, jos menee pää pyörälle näitä tehdessä. Mulla on aika pitkä pinna nuitten neulomusten kanssa mutta nää näyttää just siltä, että keskittymistä tarvitaan! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo keskittymistä kyllä tarvittiin näiden sukkien kanssa, mutta välillä on kiva tehdä jotain vähän haastavampaa.

   Poista
 2. Onpa kivat! Ei oo aiemmin tällanen sukkamalli tullut vastaan :) Varsinkin toi sukan suu ja siitä jatkuvat nauhat on ihan huippuhauskat!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.