lauantai 6. helmikuuta 2016

Edith-matto

Olen jo pitkään ihastellut virkattuja mattoja ja haaveillut sellaisen tekemisestä. Itse asiassa aloitinkin jo virkkaamaan Juhannusruusu mattoa monta vuotta sitten, mutta se kaatui siihen, ettei minulla ollut tarpeeksi kudetta. Vuonna 2012 kävin Kempeleen mattokutomosta ostamassa trikookudetta virkattua mattoa varten. Ennen joulua järjestelin kaappejani ja nuo kuteet tulivat vastaan. Silloin päätin, että nyt nuo täytyy käyttää pois viemästä tilaa kaapissani (jossa on muutenkin ihan liikaa käsityötarvikkeita).


Edith:
Tekoaika: 29.1.-4.2.2016
Ohje: 147-16 Edith by DROPS design
Materiaali: puuvilla trikookude violetti 920 g
Koukku:  8 mm
Koko: Halkaisija n. 77 cm
Fiilis: Olisin halunnut virkata isomman, mutta kude loppui kesken.
Linkki Ravelryn projektiin: Edith


Ennen aloitusta haaveilin virkkaavani matosta isomman kuin ohjeessa, niin että noita pitsi osuuksia olisi tullut kolme. Sillä lailla matto näytti kivemmalta mitä olen muiden toteutuksia katsonut. Aina ei vain kaikki mene niin kuin suunnittelee. Kude riitti täsmälleen ohjeen kokoiseen mattoon. Seuraavaa kerrosta jäljellä olevalla kudemäärällä ei saanut tehtyä (minä kyllä kokeilin). No ihan kiva siitä tuli noinkin.


En usko, että tämä jää viimeiseksi virkkaamakseni matoksi. Saa vain nähdä montako vuotta menee ennen kuin innostun taas maton virkkaamisesta.

10 kommenttia:

 1. Oi miten maton olet virkannut. Todella nätin väristä kudetta olet löytänyt. Tuosta matosta on varmasti iloa pitkäänkin. Kiva!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä väri on kyllä yksi suosikkiväreistäni. Ja varmasti tästä matosta on iloa.

   Poista
 2. Kaunis malli matossa, ja ihan uusi minulle :) lisää vain kudetta ja uusi matto koukulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä malli tuli minulle joskus Ravelryssa vastaan ja päätyi heti jonooni. Muualla en olekaan tähän malliin törmännyt. Täytyy hankkia lisää kudetta, mutta ennen uuden maton aloittamista täytyy kyllä vähän lepuutella käsiä.

   Poista
 3. Upea matto. Arvaa mitä, minullakin on matto koukulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska sattuma, mielenkiinnolla odottelen millainen matto sinun koukultasi putoaa.

   Poista
 4. Ompa nätti mattomalli ja kuvausassari :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.