lauantai 30. tammikuuta 2016

Perianth

Jokin aika sitten sisko valitti, että hänen lapasensa olivat menneet rikki. Minä ihmettelin, että miten voi saada lapaset rikki. En minä vain ole saanut yksiäkään hajotettua. Ennemmin ne katoavat kuin hajoavat. Tämän ääneen sanominen tietenkin kostautui heti. Viime vuonna minulta meni rikki useampi lapanen ja yksi sormikas. Ongelma meni jopa niin pahaksi, että loppuvuodesta minulla oli käytössä ainoastaan yksi ehjä pari. Piti siis neuloa uudet lapaset.


Perianth:
Tekoaika: 22.-28.1.2016
Ohje: Perianth by Barbara Gregory
Lanka: Tukuwool Fingering väreissä Futo (20) 31 g ja Taate (8) 11 g
Puikot: 2.25 mm ja 2.5 mm
Fiilis: Upea malli, mutta pitkiä langanjuoksuja oli vähän liikaa.
Linkki Ravelryn projektiin: Perianth

Pitkän aikaa selasin eri lapasmalleja ennen kuin päädyin tähän upeaan malliin. Mallin suunnittelijalla Barbara Gregorylla on muitakin hienoja kirjoneule malleja. Pakko kuitenkin varoittaa, että hänen ohjeensa eivät taida olla sopivia ihan kirjoneule aloittelijoille. Ainakin näissä ja aiemmin neulomissani Horatio ja Oren -lapasissa oli molemmissa aika paljon pitkiä langanjuoksuja.


Aluksi minua epäilytti hiukan lapasten koko. Ohjeessa annetuista koista suurin oli minulle sopivin, vaikka hiukan liian pieni sekin mittauksen perusteella olisi ollut. Harkitsin jopa neulovani nämä onteloneuleena saadakseni hiukan lisää kokoa. Onneksi kirjoneule käsialani oli kuitenkin niin paljon löysempi, että sain pienimmän koon ohjeella sopivat lapaset.


Tässä projektissa pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan suomalaista Tukuwool lankaa. Ja tykkäsin kyllä. Se tuntui neuloessa mukavan karhealta, joka minusta on varsinkin kirjoneuleessa tosi hyvä asia. Valmiissa neuleessa karheus ei tunnu. Väreistäkin tykkäsin. Varsinkin tuo tummempi väri Futo miellyttu siihen malliin, että tarvitsen tuon värisen puseron,

26 kommenttia:

 1. Voi miten ovatkin kauniit. Minäkin aloittelin samoja kintaita jonka mallikuvion olin Pinterestistä tallentanut. Lankani ovat vaan niin ohkaisia että olisivat tulleet liian pienet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, että sinun lapasistasi olisi tullut liian pienet. Ehkä kokeilet myöhemmin uudelleen paksummalla langalla.

   Poista
 2. Perianth on kyllä mielettömän kaunis lapasmalli, kauan olen jo itsekin lapasia ihaillut mutta vielä en ole saanut aikaiseksi neuloa sellaisia. Lapasissasi on kyllä todella nätit värit, lopputulos on ihan sinun näköisesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään, että nämä ovat minun näköiset lapaset. Minullakin Perianthit olivat pitemmän aikaa jonossa ennen kuin innostuin aloittamaan.

   Poista
 3. Ovat kyllä nätit! Kiva myös kuulla käyttökokemuksia Tukuwoolin tuotteista, kun en itse ole vielä ehtinyt kokeilla...

  VastaaPoista
 4. Todella upeat lapaset! Taitavat mennä omallekin tekolistalle :)

  VastaaPoista
 5. Varsin romanttiset kädenlämmittimet! Mie en ole ikinä vielä onnistunut hajottamaan lapasiani, mutta kadottamaan sitten senkin eestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin on aiemmin ollut ongelmana nimenomaan lapasten katoaminen. Kaapista löytyy useampi pariton lapanen.

   Poista
 6. Kauniit lapaset! En ole vielä kokeillut Tukuwoolin lankoja. Sain Snyltäni yhden vyyhdin kyseistä lankaa, pitää joskus kokeilla. Niin, kyllä ne lapaset voi joskus puhki kulua:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienoa, olet jo puolimatkassa kokeilemassa Tukuwoolia. Noista lapasten kulumisesta aloin jo epäillä, että minun peukalooni on kehittynyt joku lapasia syövä kohta, kun kaikki meni rikki juuri siitä samasta kohdasta.

   Poista
 7. Tämä ohje on minullakin tekemislistalla. Tykkään kovasti väreistäsi ja kiitokset vinkeistä koon suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä voisin vinkkinä sanoa sen, että jos kädet ovat isohkot ja/tai kirjoneulekäsiala on tiukka, niin kannattaisi ehkä valita hiukan ohjetta paksumpi lanka.

   Poista
 8. Jälleen on puikoiltasi soljahtanut uudet ihanat taideteokset :).

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.