lauantai 23. tammikuuta 2016

Patenttineuleen opettelua

Patenttineule on viime aikoina ollut pinnalla. Pitihän se minunkin kokeilla millaista sen neulominen on. Mitään kaikkein helpointa mallia en tietenkään valinnut.


Damask:
Tekoaika: 31.12.2015-21.1.2016
Ohje: Damask Cowl by Nancy Marchant
Lanka: Hjertegarn Extrafine Merino 120 kanerva (1850) 80 g ja tumma violetti (1800) 84 g
Puikot: 4.5 mm
Koko: ympärys 106 cm, korkeus n. 25 cm
Fiilis: Mielenkiintoinen projekti.
Linkki Ravelryn projektiin: Damask Cowl

Huivin aloittaminen osoittautui aika vaikeaksi. Jouduin aloittamaan muistaakseni 3 kertaa ennen kuin patentin neulominen alkoi sujua. Sitten sainkin neulottua melkein 5 cm ennen kuin huomasin, että olin tehnyt useamman virheen monta kerrosta aiemmin. Pakko oli taas purkaa, mutta virheet korjattuani homma alkoi sujua. Koko ajan piti vain tarkasti keskittyä mallineuleeseen, ettei virheitä syntynyt. Muuten malli ei kovin vaikea ollut, kun patenttineulekin alkoi käydä tutuksi. Itse asiassa minusta tuntuu, että tämä malli näyttää vaikeammalta kuin se on.


Lanka oli minulle uusi tuttavuus. Se oli muuten  hyvää lankaa, mutta se halkeili aika helposti. Muuten kyllä tykkäsin langan pehmeydestä ja luulen, että tätä täytyy saada vielä lisää.


Tämä oli minusta oikein mukava neuletyö. Se oli juuri tarpeeksi haastava, että mielenkiinto säilyi koko ajan. Ja aina on kiva oppia uutta. Patenttineuleeseen ihastuin sen verran, että sitä täytyy varmasti tehdä toistekin. Ainakin tämä pipo ja tämä pusero houkuttaa.

22 kommenttia:

 1. Voi miten huisin taitava oletkaan.

  VastaaPoista
 2. Miten ihana! Kiva oppia jotain uutta. Minä olen opetellut värjäämään:)

  VastaaPoista
 3. Oooh, tämä on niin hieno! Mulle kans!

  VastaaPoista
 4. Wau! Tuohon ohjeeseen täytyykin tutustua!En tiennytkään, että patenttineuleella voi tehdä muuta kuin perus patenttineuletta tai puolikkaalla puolipatenttia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua tuo patentti alkoi toden teolla kiinnostamaan siinä vaiheessa, kun törmäsin näihin vähän monimutkaisempiin patentti malleihin.

   Poista
 5. Aivan ihana työ, näyttää tosiaankin haastavalta!

  VastaaPoista
 6. Huippuihana, olet kyllä taitava. Värit on upeat. Pakko itsekin kokeilla patenttia kaksivärisenä, mutta reilusti helpompaa ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaksivärinen patentti on kyllä kivan näköistä, eikä se ole yhtään sen vaikeampaa kuin tavallinen patentti. Joka toinen kerros vain tehdään eri värillä.

   Poista
 7. Ihana kauluri ja upea väriyhdistelmä :)!

  VastaaPoista
 8. Onpa ihana! (: Mukavaa kun sulla on täällä aina niin paljon violetteja töitä, kuuluu miun top-5 lempiväreihin.

  VastaaPoista
 9. Kaunis :) Mullakin on kaksiväristä patenttia opettelun alla. Ärsyttävintä on neuloa nenä kiinni ohjeessa, muuten on kyllä kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nenä kiinni ohjeessa neulominen on kyllä ärsyttävää. Tsemppiä kaksivärisen patentin opetteluun.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.