sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

TDS 2016: Diamondback Socks

Tour de Sock kisan kolmannelle kierroksella suositeltiin käyttämään moniväristä lankaa. Se kuulosti mielenkiintoiselta, mutta mallia näkemättä oli vaikea tietää toimisiko parhaiten raitalanka vai jokin pätkärääkätty. Minulla ei oikein monivärisiä lankoja ole, koska tykkään enemmän yksivärisistä, joten jotain piti hankkia tätä etappia varten.


Kun malli sitten tiistai iltapäivänä julkaistiin, ihastuin malliin heti. Samantien oli kuitenkin selvää ettei omassa lankavarastostani löytyisi malliin täydellisesti sopivaa värikästä lankaa. Raitalangat vaikuttivat olevan aivan poissuljettu vaihtoehto. Harkitsin jo lankakaupassa pyörähtämistä, mutta lopulta päädyin käyttämään sitä lankaa, jota alunperin tätä mallia varten hankin. Siinä saisi olla enemmän kontrastia värien välillä, että sukan idea pääsisi oikeuksiinsa, mutta tällä mentiin. Vähän kuitenkin harmitti tuossa neuloessa, kun tuntui, että kaikkien muiden sukat on paljon hienommat kuin minun. Ehkä joku päivä teen toiset sukat tällä mallilla jollain paremmin malliin sopivalla langalla (en kuitenkaan ihan heti). 


Näissä sukissa nuo timantit tehdään lyhennetyillä kerroksilla. Ohjeessa suositeltiin neulomaan paluu kerrokset vasenkätisesti, ettei sukkaa tarvitsisi koko ajan käännellä. Olen jo pitkään haaveillut vasenkätisesti neulomisen opettelusta ja olen joskus sitä vähän kokeillutkin. Mutta nyt opin sen ainakin kunnolla. Ensimmäisessä sukassa se ei vielä sujunut kovin hyvin ja siinä välillä kääntelin työtä ja neuloin nurjaa ihan suosiolla. Mutta toista sukkaa neuloessa alkoi vasenkätisesti neulominen sujumaan ilman ongelmia ja opin jopa tekemään myös nurjat silmukat vasenkätisesti. Lisäksi huomasin, että kantapään käännöksessä sain oikeasta reunasta paljon siistimmän näköisen, kun en kääntänyt työtä, vaan neuloin paluukerroksen vasenkätisesti. Tämä taito jää varmasti käyttöön ainakin sukkien kantalappujen neulomiseen.


Pääsin aloittamaan nämä sukat tiistai-iltana. Niiden neulominen osoittautui mielenkiintoiseksi, mutta aika hitaaksi puuhaksi. Keskiviikkona piti vielä käydä töissäkin ja juhannus valmistelutkin veivät aikaa neulomiselta. Valmista tuli lopulta perjantai-iltana hiukan ennen juhannussaunaan menoa. Koko ajan tuntui, että olen hidas, mutta loppujen lopuksi sijoitukseni oli 37 eli jälleen sijoitus parani. Seuraavan ohje tuleekin perjantaina, joten siihen on sitten aikaa panostaa vähän enemmän.


Diamondback Socks:

Tekoaika: 21.-24.6.2016
Ohje: Diamondback Socks by Kirsten Hall
Lanka: Austermann Step Violett Easy (132) 89 g
Puikot: 2.25 mm (uudet Chiagoon puikot)
Koko: Large
Fiilis: Mielenkiintoinen, mutta hidas malli. Lanka olisi saanut olla värikkäämpi.
Linkki Ravelryn projektiin: TDS 2016, stage 3: Diamondback Socks

2 kommenttia:

  1. Kivaa kun vierailit blogissani! Täällä näyttää sen verran mukavalta, että jään lukijaksi asti.. Kaunis tähtitaivas-lapasmalli tuolla linkin takana! <3 :)

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.