sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tour de Sock alkoi taas

Tänäkin vuonna osallistun Tour de Sock sukkien neulonta kisaan. Tänä vuonna ajattelin ottaa kisan rennosti ja neuloa vain ne sukat, joista tykkään. Ensimmäinen kierros alkoi viime keskiviikkona puoli neljän aikaan, juuri kun lähdin töistä kotiin. Linja-autossa katselin mallia ja ajattelin, että ehkä jätän nämä sukat väliin. Ilta kahdeksaan asti mietin asiaa, mutta lopulta kisa huuma vei mukanaan ja aloitin sukat.


Ensimmäisenä aloitin tekemään sukkia Medium koon mukaan. Illan niitä tikuttelin ennen kuin tulin siihen tulokseen, että sukista on tulossa liian isot. Ei auttanut muu kuin purkaa koko homma ja aloittaa seuraavana aamuna uudella innolla pienempää kokoa.


Otin tänä vuonna tavoitteeksi testailla uusia lankoja kisan aikana. Ensimmäisenä testiin pääsi Superba Cotton Stretch -lanka. Niin kuin nimi sanoo, tämä on hieman joustavaa puuvillalankaa, joka on myös polyamidilla vahvistettu. Lanka sisältää 79 % puuvillaa, 18 % polyamidia ja 3 % polyesteria.
Tykkäsin kyllä kovasti neuloa tästä langasta. Se oli miellyttävän tuntuista eikä halkeillut. Sellaisen huomion myös tein, että neuloin tätä lankaa löysemmin, kuin tavallisia villaa sisältäviä sukkalankoja. Yleensä joudun kisasukkiin neulomaan jonkin verran ylimääräistä, että saan sukista itselleni sopivat. Näihin sukkiin, neuloin täsmälleen minimimäärän ja sukista tuli juuri sopivan kokoiset. Joka tapauksessa valmiit sukat tuntuvat tosi kivoilta jaloissa. Saa nähdä miten tämä lanka kestää käytössä.


Vaikka en tästä mallista aluksi niin innostunutkaan, niin mitä pidemmälle neuloin sitä enemmän sukkiin tykästyin. Ja valmiista sukista tuli niin mukavan kesäiset. Kyllä kannatti neuloa.


Kisa vei siinäkin mielessä mukanaan, että vauhti oli aika kova sukat valmistuivat yllättävän nopeasti. Lauantai aamuna piti vielä ottaa loppukiri, kun huomasin, että oli vielä mahdollisuus saada useampi kuin yksi piste. Lopulta oli tällä ensimmäisellä kierroksella sijalla 81 ja sain kolme pistettä. Hyvä aloitus tänä vuonna.Twists & Turns:
Tekoaika: 1.-4.6.2016
Ohje: Twists & Turns by Adrienne Fong
Lanka: Rico Design Superba Cotton Stretch pinkki (003) 64 g
Puikot: 2.5 mm
Koko: Small
Fiilis: Oikein kivat ja kesäiset sukat.
Linkki Ravelryn projektiin: TDS 2016, stage 1: Twists & Turns

6 kommenttia:

 1. Sun sukistasi tuli kauniit. Väri on vallan herkullinen.
  Itsekään en ihastunut malliin, mutta ajattelin tikutella ennen seuraavaa etappia. Jossain kohtaa malli alkoi näyttää hyvältä :D Saas nähdä joutuuko nämä pitämään itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta ohjeessa olleet kuvat ei olleet kovin houkuttelevat. Aloin innostumaan mallista enemmän, kun näin muiden versioita näistä sukista.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.