torstai 28. heinäkuuta 2016

Kesätoppi

Novita yllätti tilaajansa kesäkuussa ja lähetti heille lahjalehden, jossa oli kymmenen uutta mallia. Ja millaisia malleja. Melkein kaikki niistä olisin voinut toteuttaa. Kaikista eniten ihastuin neuletoppiin, jossa oli kaunis pitsikaarroke. Kaiken lisäksi se oli neulottu saumattomasti ylhäältä alas.


Langaksi valitsin Novitan pellava-puuvilla kampanjalangan, jota ostin puoleen hintaan juhannuksen alla. Paljon ei värivalikoimaa enää siinä vaiheessa ollut tarjolla, joten täytyi tyytyä tähän vaaleanpunaiseen. Ensin suunnittelin värjääväni valmiin neuleen, mutta lopulta päätin, että on tämä ihan O.K. väri.


Ohjeeseen tein pieniä muutoksia. Näkyvin muutos oli se, että neuloin alareunaan vain 5 cm resoria, enkä pariakymmentä niin kuin ohjeessa. Lisäksi neuloin takakappaleelle muutaman ylimääräisen kerroksen, että pääntie asettuu takana hiukan ylemmäs kuin edestä. Kaikki tekemäni muutokset kirjoitin Ravelryn projektisivulle.


Eniten ongelmia aiheutti silmukoiden luominen. Ne piti luoda todella löysästi, että pää mahtui pääntien läpi. Pitsikaarrokkeen neulominen oli kivaa, mutta muuten topin neulominen oli vähän tylsää. Langassakaan ei ollut muuta valitettavaa kuin, että aina kaikille lähipinnoille oli kertynyt pientä nöyhtää kun tätä toppia olin neulonut lähistöllä.


Tästä tuli kyllä kaunis neule. Tykkään kovasti. Joten kiitos Novita lahjalehdestä. Se oli ihana yllätys.


Neuletoppi:

Tekoaika: 27.6.-23.7.2016
Ohje: 3. Naisen neuletoppi by Susanna Mertsalmi Novitan lahjalehdestä
Lanka: Novita Cotton Linen vaaleanpunainen (511) 306 g
Puikot: 3.5 mm ja 3 mm resoreihin
Koko: L
Fiilis: Kaunis toppi!
Linkki Ravelryn projektiin: Neuletoppi


12 kommenttia:

 1. Kivan näköinen ja värikin on oikein hyvä! :) Seuraavaksi teen itsekin ehdottomasti jonkun tällaisen saumattoman, ei oo tuo nurjan neulominen ihan lempparipuuhaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saumattomat neuleet on siitäkin kivoja, että viimeistelyäkään ei ole niin paljon, kun ei tarvi saumoja ommella.

   Poista
 2. Todella kaunis toppi. Kaarroke on upea.

  VastaaPoista
 3. Vaude, pitänee rueta uudestaan selailemaan novitankin ohjeita, kerran sieltä löytyy jopa näitä ylhäältä alas neulottuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä Novitalta vieläkään kovin montaa ylhäältä alas ohjetta löydy, mutta aina välillä tulee vastaan tällaisia helmiä.

   Poista
 4. Kaunis toppi ja tuo värikin pukee sinua oikein hyvin!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.