lauantai 3. syyskuuta 2016

Kangaskassin uudet vaatteet

Jokunen vuosi sitten joidenkin vaalien alla sain kangaskassin, joka oli täynnä vaalimainoksia. Kangaskassin ulkonäkö ei pahemmin innostanut, mutta silti se pääsi käyttöön. Koko ajan oli kuitenkin mielessä, että sille pitäisi tehdä jotain.


Jossain Novitassa oli ohje kangaskassin päällystämiseen virkkaamalla. Siitä se sitten lähti. Yhdestä äidin kirjasta löysin kivan mallivirkkauksen. Suurin ongelma oli valita kiva väriyhdistelmä jämälangoistani vaikka rajoitinkin etsinnän vain puuvilla ja bambu lankoihin. Virkkasin mallitilkun  johon kokeilin värejä eri järjestyksessä. Samasta mallitilkusta pystyin myös laskemaan paljonko silmukoita tarvitsen kassin ympärysmittaa varten.


Tämä vaahtopäät mallivirkkaus oli helppo, mutta silti sillä sai aikaan kivan näköistä pintaa. Suurimmaksi ongelmaksi muodostui se, että violetti Blend bamboo lanka loppui kesken. Onneksi lankavarastostani löytyi melkein samanväristä Novitan vanhaa bambu lankaa. Se oli hieman ohuempaa kuin muut käyttämäni langat, mutta ei sillä tehtyjä raitoja erota ilman lähempää tarkastelua.


Koko ajan mietin mitä teen kassin kahvoille. Punaisena ne eivät oikein sopineet kassin muihin väreihin. Lopulta päädyin päällystämään nekin virkkaamalla. Päätin virkata suoraan kahvojen ympärille, ettei tarvitsisi myöhemmin ommella. Ei mikään kaikken paras idea. Varsinkaan kun kokeilin ensin tehdä niistä raidalliset. Siitä ei syntynyt muuta kuin sotkua. Lopulta päätin, että yksiväriset kahvat ovat paremman näköiset. Silti sai olla tarkkana, etteivät lanka ja kahva sotkeutudu toisiinsa.


Kassista tuli kyllä paljon enemmän minun näköinen. Tykkään kovasti. Tästä taitaakin tulla kirjastokassini.


Vaahtopäät kassi:

Tekoaika: 24.7.-1.9.2016
Ohje: Mallivirkkaus Vaahtopäät Claire Cromptonin kirjasta Virkkaa kukkia neliöitä ja reunapitsejä
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo violetti (5244) 50 g, Novita Bambu (uusi) vadelma (562) 125 g ja roosa (529) 73 g sekä Novita Bambu (vanha) violetti 15 g
Virkkuukoukku: 3.5 mm
Koko: 33 cm x 41 cm
Fiilis: Tylsä kangaskassi piristyi kummasti.
Linkki Ravelryn projektiin: Vaahtopäät

10 kommenttia:

 1. Enpä ole tullut ajatelleeksi, että kasseja voisi päällystää näinkin. :) Tarkemmin ajatellen kyllä ihan loogista, tietenkin voi! (: Kivannäköinen tuli sinun kassistasi. Mulla oiskin pari kassia, joille vois jotain tehdä. Jätänpä ajatuksen hautumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enpä olisi minäkään varmaan tuota keksinyt, jos en Novitasta olisi bongannut ideaa.

   Poista
 2. Kivat värit ja kaunis tuo aaltoileva pinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään tuosta pinnasta, se näyttää isompana pintana vielä paremmalta kuin pienessä mallitilkussa.

   Poista
 3. Mahtava idea. Kassistasi tuli todella sievä.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.