sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Hulluja raitoja Tukuwoolista

Viime tammikuussa neuloin lapaset Tukuwoolista, ja ihastuin lankaan heti. Siksi olinkin surullinen, kun viime keväänä vaikutti siltä, että Tukuwoolin valmistus loppuu. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt, mutta niin kuin moni muukin myös minä tilasin silloin hiukan Tukuwoolia varastoon. Nyt niistä langoista syntyi Stripes gone crazy takki.


Se olikin mielenkiintoinen malli neuloa. Onneksi ohje oli hyvin selkeä. Varsinkin alussa, kun silmukoita poimittiin ympäri kappaletta arvostin kovasti selkeitä piirroksia siitä minkä muotoinen neuleen pitäisi olla juuri sillä hetkellä ja mistä niitä silmukoita oikein pitikään poimia.


Raidoituksen muoto syntyi lyhennettyjen kerrosten avulla. Ne tekivät myös neuleen neulomisesta mielenkiintoista. Valmis neule pussitti hiukan valmistuttuaan, mutta pingotus onneksi auttoi siihen ongelmaan. Vähän pelkäsin, että tästä tulisi liian pieni, mutta kyllä siitä juuri sopivan kokoinen lopulta tuli. Ja ihanan lämmin. Tykkään!


Stripes gone crazy:

Tekoaika: 7.9.-20.10.2016
Ohje: Stripes gone grazy by Atelier Alfa
Lanka: Tukuwool Fingering Futo (20) 190 g ja Taate 101 g
Puikot: 3 mm ja 2.5 mm resoreihin
Koko: M
Muokkaukset: Neuloin kaksi raitaa enemmän ennen lyhennettyjen kerrosten aloittamista. Resoreissa neuloin oikeat silmukat kiertäen.
Fiilis: Hauskan näköinen takki!
Linkki Ravelryn projektiin: Stripes gone crazy

14 kommenttia:

 1. Tää on kyllä vinkeä malli ja myös hieno toteutus. :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit värit ja ovela takki! Tämä olisikin hyvä käyttötarkoitus niille hamsteroimilleni tukuille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tukuwool on ilmeisesti hiukan paksumpaa kuin perus fingering langat, joten tiheyden kanssa sai vähän säätää. Siksi valitsin pienemmän koon kuin mittojen mukaan olisin valinnut. Muuten Tuku kyllä sopi tähän malliin hienosti.

   Poista
 3. Onpa vinkeä takki ja hyvät värit oot tähän valkannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitsin tähän samat värit kuin tammikuussa neulomiini lapasiin, koska tiesin niiden ainakin sopivan hyvin yhteen.

   Poista
 4. Hienot raidoitukset selkäosassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin. Juuri noihin selän raitoihin ihastuin tässä mallissa.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.