lauantai 28. tammikuuta 2017

Palmikkolapaset

Ravelryn Lankalaatikko ryhmässä alkoi hauska KAL. Siinä annetaan joka kuukaudelle haaste, jonka avulla olisi tarkoitus käyttää varastossa lojuvia lankoja pois. Lisäksi on annettu joukko mustia hevosia, joilla voi korvata kuukauden haasteen, jos se ei innosta. Ainoat säännöt ovat, että työtä ei saa olla aloitettu/tehty viime vuonna tai sitä ennen ja haasteita varten ei saa ostaa lankaa. Tammikuun haasteena oli käyttää lankaa, jonka osti jotain projektia varten, jonka voisi viimein toteuttaa. Ensin ajattelin ettei minulta löytyisi sellaisia lankoja. Mutta sitten muistin vuosi sitten ostetut Tundra kerät ja palmikkolapaset, jotka olivat mielessä lankaa ostaessa.


Tätä ohjetta myydään teeteen kaupassa yhdessä lankojen kanssa. Muualta en sitä löytänyt. Silloin, kun ostin langat näihin lapasiin, äiti osti tuon paketin, jossa tuli langat ja ohje. Sen verran ohjetta muokkasin, että en tehnyt kämmenpuolelle noita palmikoita niin kuin ohjeessa neuvottiin. Jotenkin tuntui siltä, etten tykkäisi niistä. Muuten ohje oli kyllä ihan toimiva.


Jo pitkään minun on pitänyt kokeilla Eilen tein -blogissa esiteltyä tapaa tehdä sormelle reikä lapaseen kännykän käyttöä varten. Se on kuitenkin tähän asti jäänyt, kun olen tehnyt enimmäkseen kirjoneule lapasia. Tuota reikää tehdessä täytyy neuloa vähän nurjaa ja kirjoneuleen tekeminen nurjalla ei ole oikein innostanut. Nyt kuitenkin pääsin tuota reiän tekemistä kokeilemaan. Ja kyllähän tuo lyhyen kokeilun perusteella ihan toimivalta vaikuttaa. Ja aika hyvin se sulautuu tuohon sileään neulepintaan.


Eipä näistä lapasista paljon muuta sanottavaa ole. Ihan kivat peruspalmikkolapaset.


Palmikkolapaset:

Tekoaika: 15.-19.1.2017
Ohje: Palmikkolapaset by Tekstiiliteollisuus Oy / Niina Kaakkurivaara
Lanka: teetee Tundra pinkki (3777) 64 g
Puikot: 3.5 mm
Muokkaukset: Kämmenpuolella neuloin sileää neuletta Oikeaan lapaseen tein reiän kännykän käyttöä varten Eilen tein -blogin ohjeella.
Fiilis: Ihan kivat lapaset!
Linkki Ravelryn projektiin: Palmikkolapaset


14 kommenttia:

 1. Tosi kauniit lapaset! (: Itsekin olen miettinyt tuota reiän jättämistä lapasiin, juurikin pokemonien takia. :D Mutta katsotaan, valmistuvatko sellaiset vielä tänä talvena vai eivät. Jotkut lapaset tarttis kyllä tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa katsastaa tuo Eilen tein -blogin tapa tehdä tuo reikä. Saa suht huomaamattoman ja se oli myös helppo toteuttaa.

   Poista
 2. Kauniit lapaset ja hauska idea tuo sormireikä.

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapaset. Näppärä tuo reikä. Kerrankin känny toimii tumput kädessä.

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset :) Mä tein joskus siskon lapasiin tuon reiän ja pitäisi kyllä itsellekin tehdä sellaiset reiälliset lapaset, sen verran kätevän tuntuiset on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä nuo reiälliset lapaset on aika kätevät, jos kännykkää haluaa ulkona pakkasilla räplätä.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.