lauantai 21. tammikuuta 2017

Qwist pipo

Qwist pipo on ollut jonossani sen ilmestymisestä asti ja nyt kun kaipasin pientä ja nopeaa projektia, se palasi mieleeni.


Hiukan pelkäsin langan riittävyyttä. Ohjeen mukaan lankaa tarvitaan 212 m ja minulla oli tuota lankaa suurin piirtein sen verran. Siksi päätin tehdä pipon puoli milliä pienemmillä puikoilla kuin ohjeessa, sillä luin muiden Ravelry-projekteista tämän mallin olevan aika löysä. Ensin loin ohjeen mukaisen silmukkamäärän, mutta muutaman sentin resoria neulottuani totesin pipon olevan aivan liian löysä. Ei se olisi varmaan edes pysynyt päässä. Purin aloituksen ja loin 16 silmukkaa vähemmän. Sillä sain resorista sopivamman kokoisen.


Koska minulla oli resorissa puoli milliä pienemmät puikot ajattelin neuloa koko pipon pienemmillä puikoilla. Mutta neulottuani pipon valmiiksi totesin pipon kyllä sopivan päähäni, mutta se oli minun makuuni hieman liian hyvin istuva. Pidän enemmän löysemmistä pipoista. Siksi purin taas, tällä kertaa resoriin asti, ja neuloin pipon uudestaan ohjeen mukaisilla puikoilla ja hiukan pidempänä, kun lankaakin tuntui riittävän. Onneksi tuota nostetuin silmukoin tehtävää mallineuletta oli mukava neuloa.


Ei tästä tuon kaiken tuon purkamisen kanssa kovin nopeaa projektia tullut. Mutta kivan pipon sain lopulta tehtyä.


Qwist pipo:

Tekoaika: 3.-15.1.2017
Ohje: Qwist Hat by Melanie Berg
Lanka: Lanitium ex Machina Perussukka värissä Heartache 45 g
Puikot: 2.5 mm resoriin, muuten 3.5 mm
Muokkaukset: Neuloin pipon 151 silmukalla, neuloin puoli mallikertaa enemmän kuin ohjeessa ja aloitin päälaki kavennukset kerrokselta 5.
Fiilis: Kiva pipo!
Linkki Ravelryn projektiin: Qwist Hat

14 kommenttia:

 1. Sinnikkäästi väänsit loppuun asti! Kyllä muuten kannatti, tää näyttä ihanalta väriläikältä. Pirteä ja kaunis pipo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän etukäteen pelkäsin tuleeko jopa liian pirteä pipo minulle, mutta eiköhän tätä kuitenkin tule käytettyä.

   Poista
 2. Ohhoh, mitä sinnikkyyttä! Upea pipo. Kyllä kannatti nähdä purkamisen vaiva.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis pipo! Sellainen kuvio sopii myös värikkäämmälle langalle, koska se näkyy!

  VastaaPoista
 4. Oletpa ollut sinnikäs. Minulla ei olisi varmaan kärsivällisyys riittänyt. Oikein kaunis lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä kyllä aika helposti puran neuleita, että saan niistä mieleisiä, eli siinä mielessä olen kyllä aika kärsivällinen.

   Poista
 5. Kaunis pipo ja aivan ihanan värinen :)

  VastaaPoista
 6. Aika usein näistä helpoista ja nopeista projekteista tuleekin kaikkea muuta :D Sievä pipo!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.