lauantai 24. kesäkuuta 2017

Prym Ergonomics puikot ja kantapäästä aloitetut sukat

Pääsiäisen aikaan sain Prymiltä taas postia. He lähettivät minulle uudet Prym Ergonomics sukkapuikot ja kerän kuusisäikeistä Regiaa. Ilahduin kovasti tästä paketista sillä olen halunnut kokeilla noita puikkoja siitä asti, kun kuulin niistä ensimmäisen kerran.


Mielestäni mielenkiintoisin uutuus noissa puikoissa on pisaranmuotoinen kärki. Etukäteen olin hiukan epäileväinen tuon suhteen, sillä yleensä suosin hyvin teräväkärkisiä puikkoja. Mutta pakko se on myöntää, että tykkäsin siitä. Tuntui, että pisarakärki oikeasti helpotti neulomista.


Puikkojen materiaalistakaan minulla ei ole valittamista. Puikot olivat kevyet ja hyvin joustavat. Neuloessa tuntui, että puikot ovat koko ajan ihan mutkalla ja aluksi pelotti, että ne menevät poikki, mutta hyvin ne kuitenkin kestivät. Hiukan vain jäivät käyriksi neulomisen jälkeen kuten kuvista näkee. Eivät nämä ehkä suosikkejani koivuisia puikkoja voita, mutta kyllä ne ehdottomasti olivat miellyttävämmät kuin vaikka metallipuikot.


Ainoa valittamisen aihe minulla näistä puikoista oli, että ne olivat sukkapuikot. Yleensä neulon kaiken pyöröpuikoilla ja siksi tuntui, että muiden kuin käytössä olevien puikkojen päät olivat koko ajan tiellä. Ergonomics pyöröpuikot lanseerataan kuulemma myöhemmin. Tämän testin perusteella odotan niitä kyllä mielenkiinnolla.


Vielä muutama sananen sukista, Minun on jo pitkään pitänyt neuloa nämä kantapäästä aloitetut sukat. Ohje oli enemmänkin resepti kuin seikkaperäinen ohje, mutta helposti tuon avulla silti sai hyvät sukat aikaan. Sen verran reseptiä sovelsin, että ennen kärkikavennuksia ja varren resoria tein lyhennettyjä kerroksia, joilla tasoitin jalkaosan ja varren. Kärkeen tein tavallisen nauhakavennuksen.


Yllättävän hyvin nämä jalkaan istuu, vaikka rakenne ei olekaan ihan tavallisimmasta päästä.


Started from the Heel:

Tekoaika: 22.5.-21.6.2017
Ohje: Kannast alustatud soki by Mai Meriste, englanninkielinen käännös Estonian Heel Sock
Lanka: Regia 6-säikeinen Irland Color* sini-harmaa (05858) 83 g ja Novita Nalle yönsininen (173) 15 g
Puikot: 3 mm*
Muokkaukset: Tasasin kärjen ja varren lyhennetyillä kerroksilla ja tein kärjen ja varren resorin kontrasti värillä.
Fiilis: Mielenkiintoiset sukat!
Linkki Ravelryn projektiin: Started from the Heel

* Saatu blogin kautta

8 kommenttia:

  1. Hauskat sukat! (: Semmoiset raitalangalle sopivat.

    VastaaPoista
  2. No, tuollaisia pyöröpuikkoja minäkin jään odottamaan. Onpa sukissa veikee aloituskohta, hienot tuli ja näyttää istuvankin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä nämä yllättävän hyvin istuu jalkaan, tekovaiheessa vain vähän epäilytti.

      Poista
  3. Hienot on :) Välillä on mukavaa aloittaa neulominen uudesta paikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uudesta suunnasta aloittaminen tuo kivaa vaihtelua.

      Poista
  4. Hupaisan näköiset sukat! Raitalangalle varsin passeli malli, saattaisi rakenne mennä vähän "hukkaan" yksivärisellä neulottuna.

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.