lauantai 10. kesäkuuta 2017

Ihana Soulful

Kerrankin olin oikeaan aikaan netin ääressä ja pääsin testineulomaan Missä neuloimme kerran -blogin Neulistin uuden neuletakkiohjeen. Ihastuin malliin heti kun Neulisti julkaisi ensimmäisiä kuvia siitä. Vielä kun postissa oli sopivasti odottamassa ohjeessa käytettyä lankaa, pääsin aloittamaan neulomisen melkein heti.


Ihan ilman ongelmia en takkia saanut neulottua. Ne ongelmat johtuivat kyllä ihan minusta itsestäni, ohjeessa ei ollut mitään vikaa. Ensinnäkin mallitilkku valehteli ja ensimmäisestä yrityksestä oli tulossa aivan liian iso. Toki huomasin sen vasta kun  olin päässyt hihojen erottamiseen asti ja jonkun verran posotellut ensin vartaloa ja sitten toista hihaa. Ei siinä auttamut muu kuin purkaa neule ja aloittaa alusta pienemmillä puikoilla.

Toisella yrityksellä yläosa istui täydellisesti ja tyytyväisenä neuloin helmaan asti. Ennen helmaresorin aloitusta sovitin takkia ja totesin, että alaosa kinnaa liikaa. Ei auttanut muu kuin purkaa taas ja laskea vyötärömuotoilut uusiksi. Kyllä kannatti, nyt takki sopii minulle.


Tämä neule oli samalla ensimmäinen tutustuminen Holst Garnin Coast lankaan. Paljon olen sitä kuullut kehuttavan, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Ja ihan kivan tuntuinen lanka se olikin. Lanka sisältää villaa ja puuvillaa, joten sen luulisi olevan hyvä lanka kesäneuleisiin. Ja mukavan riittoisaakin se oli. Tähän takkiin ei kulunut kuin vajaa kolme kerää.


En voi kuin suositella tätä mallia. Se on niin kaunis ja enimmäkseen sitä oli myös mukava neuloa, mitä nyt hiukan pitkästyin helman sileää osaa toista kertaa neuloessani. Ohjeessa oli myös kivasti ohjeistettu taskujen tekeminen neuloen niin, ettei yhtään saumaa tarvinnut ommella. Hiukan olin epäileväinen ohjeen 3/4-hihoista, mutta päätin niitä kuitenkin kokeilla. Ainahan voin neuloa ne pidemmiksi, jos en tykkääkään lyhyemmistä hihoista.

Soulful:

Tekoaika: 17.4.-31.5.2017
Ohje: Soulful by Anna Johanna
Lanka: Holst Garn Coast värissä Kingfisher (29) 133 g
Puikot: 3 mm ja resoreihin 2.5 mm
Koko: S
Fiilis: Tästä tuli niin ihana!
Linkki Ravelryn projektiin: Testknit: Soulful

8 kommenttia:

 1. Niin kaunis! Kiitos testaamisesta vielä kerran. <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis kesäneule, minusta lyhyemmät hihat sopivat sille mallilleen erittäin hyvin! Itsekin olen juuri tutustumassa tuohon lankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo lyhyet hihat kyllä sopivat tuohon malliin hyvin, mutta en tiedä osaanko minä olla sellaisten kanssa.

   Poista
 3. Iiiih, tää on vaan niin ihanan näköinen~! Onnittelut kauniista kesätakista :3

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.