lauantai 13. toukokuuta 2017

SM11: Helmi sukat

Sock Madness kisan neljäs kisakierros käynnistyi viikko sitten sunnuntaina neljältä iltapäivällä. Hiukan kierroksen alkaminen yllätti, kun en ollut ehtinyt nähdä edes etukäteen annettuja speksejä eli tarvike tietoja, koska ne julkaistiin vain tunti ennen kierroksen alkamista. Onneksi olin jo edellisenä iltana vähän ennakoinut ja valitsin langan ja helmet sukkiin, joihin tiesin tarvittavan helmiä. Ne sukathan ne olivatkin seuraavana vuorossa, juuri niin kuin toivoinkin.


Tämä malli oli hurjan kaunis. Mallineuleessa oli tuollaisia palmikon kiertoja, joita tykkään tehdä paljon enemmän kuin esimerkiksi kirjoneuletta. Nämä sukat olivat ehdottomasti suosikkini tässä kisassa tähän mennessä.


Tiesin jo etukäteen, että tällä kierroksella jatkoon pääseminen tulee tekemään tiukkaa. Ehkä minulla olisi ollut mahdollisuuksia jos töissä ei olisi tarvinnut käydä. Mutta koska täytyi ja pakko oli nukkuakin välissä, niin  minun toisesta sukasta puuttui vielä puolet jalkaterästä, kun viimeinen paikka joukkueestamme täyttyi keskiviikko aamuna. Mutta ei se minua paljonkaan haitannut. Tipahtamiseni jatkosta mahdollisti sen, että pääsin muokkaamaan sukista minulle mieluisemmat.


Ohjeen mukaan tuohon jalkaterään tehtiin vain kolme mallikerran toistoa ja sen jälkeen joustinneuletta kunnes koko oli sopiva. Minun tiheydelläni sitä joustinneuletta olisi tullut aika paljon, enkä oikein pitänyt sen ulkonäöstä. Siksi tipahdettuani tein jalkaterään neljännen toiston jonka aikana piti aloittaa myös kärkikavennukset. Näin sain aikaan minun mielestäni kivemman näköiset sukat. Toisen sukan kärki piti tietenkin korjata samanlaiseksi, mutta sekin oli ihan kivaa, kun enää ei ollut kiire ja sai vain nautiskella näiden ihanien sukkien neulomisesta.

Symphony Socks:

Tekoaika: 7.-11.5.2017
Ohje: Symphony Socks by Elisabeth White
Lanka: Filcolana Arwetta värissä luumu (153) 71 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: medium
Muokkaukset: Lisäsin yhden mallikerran jalkaterään ja aloitin kärkikavennukset sen aikana.
Fiilis: Hurjan kauniit sukat!
Linkki Ravelryn projektiin: SM11, round 4: Symphony Socks

10 kommenttia:

 1. Tää on valtavan kaunis malli. Täytyy tehdä, jahka ohje tulee tarjolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja suosittelen kyllä ohjetta. Tämä oli yksi selkeimmistä ohjeista tässä kisassa.

   Poista
 2. Ihanasti helmet sopivat kuvioneuleeseen, pitänee kokeilla kun ohje tulee meille taviksille saataville. Onko helmien lisääminen neuleeseen kovinkin hankalaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän malliin helmet kyllä sopivat. Minusta helmien lisääminen neuleeseen ei ole hankalaa, mutta kyllähän se aika paljon vauhtia hidastaa. Kannattaa käyttää japanilaisia helmiä, ne on paljon tasalaatuisempia ja siksi helpompia kuin tsekkiläiset helmet. Ja kannattaa kokeilla eri tapoja lisätä helmiä. Osa tykkää lisätä helmet virkkuukoukulla, osa pujottaa helmet valmiiksi hammaslankaan tai koruvaijeriin ja laittaa helmet niiden avulla (minun suosima tapa).

   Poista
 3. Tiukka skaba! Onneksi sait muokata sukat mieleisiksi, nyt ne on ihan täydelliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli kyllä hyvä hetki pudota, että pääsi ohjetta muokkaamaan mieluisaksi.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.