lauantai 12. elokuuta 2017

T-paitojen ompelua

Ompelu on sellainen käsityönlaji, jossa haluaisin olla parempi. Tuntuu, että siinä tapahtuu minulle enemmän epäonnistumisia kuin muissa käsitöissä. Nyt ajattelin kokeilla jotain helppoa ja ommella itselleni t-paitoja.


Ensimmäinen versio oli oikeastaan kokeiluversio. Äidin kaapista löytyi pala trikoota, josta juuri ja juuri sai kaikki osat leikattua. Pääntien kaitale piti vain leikata kahdessa osassa. Ompeleminen sujui ilman suurempia ongelmia. Ainoastaan kaksoisneulaa en saanut omalla koneellani toimimaan. Piti lainata äidin konetta, jolla se sujui ilman suuri ongelmia.

Ei tämä ensimmäinen versio kovin hyvin onnistunut. Siitä tuli liian leveä ja lyhyt. Lisäksi pääntie on minun makuuni hiukan liian avara.  Mutta kyllä tuo silti ihan käytettävä on.


T-paita, versio 1

Tekoaika: 12.-25.7.2017
Ohje: Suuri Käsityö 5/2017, malli 1
Kangas: äidin kaapista löytynyttä trikoota
Koko: 40
Fiilis: Eiköhän tätä kehtaa käyttää...

Toiseen versioon sitten hommasin Eurokankaasta viskoositrikoota. Ensimmäisestä versiosta oppineena valitsin pienemmän koon. Lisäksi lisäsin helmaan 5 cm pituutta ja pääntietä pienensin joka suunnasta sentillä. 


Tämä onnistuikin sitten hyvin. Siitä tuli juuri sopiva ja pääntiekin on paremman kokoinen. Nyt kuin sain tämän kaavan toimimaan näin hyvin luulen, että näitä saattaa syntyä lisääkin.


T-paita, versio 2

Tekoaika: 29.-30.7.2017
Ohje: Suuri Käsityö 5/2017, malli 1
Kangas: viskoositrikoota
Koko: 38
Muokkaukset: Pääntielle sentti lisää joka suuntaan ja pääntien kaitaleen lyhensin 60 senttiin. Helmaan lisäsin 5 cm pituutta.
Fiilis: Jes, onnistuin!

2 kommenttia:

  1. Voi, minulla ja ompelukoneella on samanlainen suhde ;D Vaatteita en ole edes yrittänyt ommella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löytyy kohtalontovereita. Minä aina joskus erehdyn vaatteiden ompelemista kokeilemaan. Eiköhän sitä tekemällä opi parhaiten.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.