sunnuntai 20. elokuuta 2017

TDS 2017: Mosaiikkimarmoria

Tour de Sock kisan kolmannen kierroksen sukat eivät innostaneet niin paljon, että olisin jaksanut ne neuloa. Neljännen kierroksen sukista kuitenkin tykkäsin ja ne pääsivätkin heti puikoille. Kierros alkoi tiistai aamuna kuudelta. Siinä sitten aamutoimien lomassa katsastin mallin ja valitsin langat mukaan töihin. Tunti kierroksen aloituksen jälkeen istuin linja-autossa aloittamassa sukkia.


Mallin suunnittelija oli Kirsten Hall, jonka malleista olen tykännyt. Varsinkin pari vuotta sitten neulomani Far in the Forest ovat edelleen suosikkejani. Yleensä hänen mallinsa ovat aika haastavia ja siihen nähden nämä olivat aika helpot sukat. Rakenteeltaan ne olivat tavalliset varresta aloitetut sukat ranskalaisella kantapäällä. Eikä tuo pintaneulekaan kovin hankala ollut. Neulottiin vain raitoja ja välillä nostettiin joku silmukka neulomatta. Ainoa uusi juttu minulle oli  se tapa, millä tässä mallissa estettiiin värin vaihtumiskohtaan tuleva porras. Ja ihan toimiva tapa se olikin. Ei tuota värinvaihtokohtaa näistä sukista huomaa jos ei tiedä mistä etsiä.


Melkein selvisin purkamatta näiden sukkien neulomisesta. Värivalinnatkin meni ihan kerralla nappiin. Ihan viime metreillä kuitenkin jouduin taas purkuhommiin. Nimittäin ensimmäisenä neulomastani sukasta tuli liian pitkä ja sitä piti lyhentää. Enhän minä nyt purkamatta yhdestäkään projektista selviä.


Työt vähän häiritsivät tällä kertaa kisaamista ja valmista tuli vasta perjantain puolella hiukan ennen puoltayötä. Sijoitukseni oli tällä kertaa 116. Mutta eipä sillä sijoituksella niin väliä ole, kun jalkaan sai uudet kivat sukat.

Mosaic Marbles Sukat:

Tekoaika: 15.-18.8.2017
Ohje: Mosaic Marbles Socks by Kirsten Hall
Lanka: Filcolana Arwetta Classic valkoinen (101) 44 g ja Lanitium ex Machina Perussukka värissä Andueil 27 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: 68 silmukan sukka
Fiilis: Ihan hauskat sukat!
Linkki Ravelryn projektiin: TDS 2017, stage 4: Mosaic Marbles Socks

8 kommenttia:

  1. Erittäin kauniit sukat, sulla on ihana värivalinta!

    VastaaPoista
  2. Nätit! (: Aiotko osallistua Sukka-Finlandiaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja joo, kyllä minä jo tuohon Sukka-Finlandiaan ilmoittauduin mukaan.

      Poista
  3. Kivat värit sukissasi. Mitenkä kun mulla kävi ihan samoin eli liian pitkä sukka toisesta ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuossa ohjeessa oli varmaan kärki tavallista pitempi. Minulla kyllä vaikutti myös se, että neuloin kärkikavennukset linja-autossa, enkä päässyt sovittamaan.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.