lauantai 2. syyskuuta 2017

TDS 2017: Tulejo!

Tour de Sock -kisan viides etappi alkoi viime viikon torstaina illalla kymmeneltä. Odotin ohjetta mielenkiinnolla. Etukäteen tiedettiin, että näihin sukkiin laitetaan helmiä. Kiinnostusta lisäsi vielä vihjekuva, joka oli Harry Potter aiheinen. Ja kiva mallihan sieltä lopulta tuli. Seuraava viikonloppu kuluikin sitten palmikoita vääntäen.


Tämä malli sai paljon kritiikkiä mm. siitä, että helmet mallissa ovat ihan turhia, palmikonkäännöt eivät ole kaikkialla symmetrisiä ja kärki on liian leveä. Myönnän kyllä, että tässä mallissa on ongelmansa ja jos tämä ei olisi ollut kisamalli olisin tehnyt joitain juttuja toisin. Mutta joka tapauksessa nautin kovasti näiden neulomisesta. Mallissa ei ollut mitään toistuvaa kuviota, vaan koko ajan piti tuijottaa kaaviota. Eli näiden neulominen ei ollut tylsää. Palmikoiden neulominen on vaan niin minun juttu ja näitä neuloessa mietin, että minun pitäisi tehdä niitä enemmän.Eihän nämä sukat aivan ilman ongelmia syntyneet. Toista sukkaa neuloessa, huomasin, että ensimmäisen sukan kantapään kohdalla olin kääntänyt pari palmikonkiertoa väärään suuntaan. En kuitenkaan jaksanut enää siinä vaiheessa purkaa puolta sukkaa, joten kokeilin ompelemalla korjata tilanteen. Kyllä sen huomaa, jos tietää, mistä etsiä, mutta en anna sen tällä kertaa haitata.


Sukat valmistuivat sunnuntai iltana. Ja tuloksena oli paras sijoitukseni tässä kisassa tänä vuonna, kun olin 64:ksi nopein. Seuraava etappi alkaakin huomenna sunnuntaina puoli kahdelta päivällä. Tulossa on ilmeisesti hiukan haastavampi malli. Ja sehän sopii minulle erinomaisesti.

Accio!

Tekoaika: 24.-27.8.2017
Ohje: Accio by Heidi Nick
Lanka: Hjertagarn Aloe Sockwool vaalean harmaa (434) 72 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: medium
Fiilis: Koukuttavaa neulottavaa!
Linkki Ravelryn projektiin: TDS 2017, stage 5: Accio

2 kommenttia:

  1. Näitä sukkia todellakin kommentoidaan paljon. Minusta olet saanut aikaiseksi jotain hurjan kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä minustakin näistä tuli ihan nätit.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.