lauantai 16. syyskuuta 2017

Öölannin hihat

Tour de Sock kisan viimeisen etapin malli ei miellyttänyt niin paljon, että olisin jaksanut alkaa sen ohjetta tulkitsemaan. Palasin siis neulomaan niitä keskeneräisiä neuleita, joita olen kisasukkien  välissä yrittänyt edistää. Työmatka käsityönä olleet irtohihat valmistuivat niistä ensimmäisenä.


Palelen tosi usein käsivarsista, jos minulla ei ole mitään pitkähihaista neuletta päällä. Muutama lyhythihainen neule on kuitenkin joskus tullut tehtyä. Siksi olen suunnitellut irtohihojen neulomista jo pitkään. Vihdoin kuitenkin iski inspiraatio siitä millaiset haluan niistä tehdä.


Hihojen mallineuleen otin Öland wristlet 2 rannekkeiden ohjeesta. Aloitin myös hihat rannekkeiden ohjeen mukaan. Kolmen mallikerran  jälkeen aloin lisätä silmukoita kerroksen alussa ja lopussa puolen mallikerran välein. Lisätyillä silmukoilla neuloin yhden silmukan pystyraitoja. Tällä tavoin jatkoin niin pitkään, että hihat ylsivät reilusti kyynärpään yli. Sitten vain samanlainen resori loppuun kuin alussakin oli ja valmista tuli.


Ensimmäisen yrityksen tein 2.5 mm puikoilla. Kyynärpäähän asti päästyäni totesin kuitenkin neuloksen olevan liian tönkköä. Ei siinä muu auttanut kuin purkaa hiha reosriin asti ja jatkaa siitä isommilla puikoilla. Niillä tulikin sitten paremman tuntuista neulosta.


Näistä tulikin aika lämpimän tuntuiset hihat. Varmasti arvostan näitä kylminä talvipäivinä. Mutta tarvitsisinko kuitenkin toisetkin, hiukan ohuemmat irtohihat?

Öölannin hihat:

Tekoaika: 14.8.-13.9.2017
Ohje: Öland wristlet 2 (englanniksi, ruotsiksi myös täältä) by Ann Linderhjelm omin muokkauksin
Lanka: Tukuwool Fingering Futo (20) 38 g ja Taate (8) 32 g
Puikot: 3 mm ja 2.5 mm resoreihin
Muokkaukset: Resorissa oikeat silmukat neuloin takareunoista ja tein sitä 6 kerrosta. Kolmen mallikerran jälkeen aloin lisätä silmukoita kerroksen alussa ja lopussa puolen mallikerran välein. Yhteensä tein kahdeksan mallikertaa.
Fiilis: Lämpimän tuntuiset hihat.
Linkki Ravelryn projektiin: Öland sleeves

2 kommenttia:

  1. Tosi kauniit irtohihat! (: Tällaisille olisi itselläkin käyttöä kun aina palelee. Ei voi kuvitellakaan pitävänsä paitoja, joissa on puolipitkät hihat, kun menee sormet ihan sinisiksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä olen viime aikoina neulonut paitoihin ja takkeihin täyspitkät, vaikka ohjeessa on ollut lyhyemmät, kun ei vaan tarkene muuten.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.