lauantai 24. helmikuuta 2018

Ravellenic Games 2018

Ravellenic Games alkaa olla minulle jo perinne. Siinä haastetaan itsensä tekemään olympialaisten aikana jokin projekti valmiiksi. Se voi olla jonkin ihan uusi projekti tai jonkin keskeneräisen työn saaminen valmiiksi tai purkaminen. Pitkään mietin mikä olisi tämän vuoden projekti Pari viikkoa ennen olympialaisten avajaisia sitten keksin, että neulon Solaris  huivin ja osallistun Shawl skating lajiin. Samalla voisin osallistua Ravelryn HC-neulojat ryhmän Mairlynd KALiin.


Solaris huivi on kolmion muotoinen ainaoikein neulottu huivi. Siihen neulotaan säännöllisin väliajoin reikäkerros ja raitoja lyhennetyin kerroksin. Reunukseen neulottiin vielä kaikilla väreillä raitoja, joihin tehtiin mutkia ensin lisäämällä silmukoita ja sitten vähitellen kaventamalla ylimääräiset silmukat seuraavilla kerroksilla pois. Oikein mukava kokonaisuus kaiken kaikkiaan. Koko ajan tapahtui jotain joten neulominen ei käynyt tylsäksi, mutta samalla samat asiat toistuivat joten koko ajan ei tarvinnut ohjetta tuijottaa.


Hiukan jouduin pohtimaan puikkokokoa. Alussa kokeilin aloittaa ohjeen mukaisilla 3.5 mm puikoilla, mutta päätin sitten vaihtaa 4 mm puikkoihin, ettei huivista vain  tulisi liian pieni. Se nyt oli kuitenkin aivan turha pelko. Huivista tuli valtava. Se oli sitä jo heti puikoilta tiputtuaan, mutta kastelun jälkeen se taisi kasvaa vielä hiukan lisää, vaikka en huivia  mitenkään pingottanut vaan levitin sen vain varovasti kuivumaan.


Ensimmäisen viikon neuloin huivia aika rauhalliseen tahtiin. Mutta sitten tuli kiire. Luultavasti olisin saanut huivin valmiiksi ajoissa hiukan hitaammallakin tahdilla, mutta tavoitteenani on ehtiä neuloa vielä Sukka-Finlandian kuudennen etapin sukat kuun loppuun mennessä valmiiksi. Oli siis saatava huivi äkkiä pois tieltä. Ja olihan se kiva ehtiä ottaa huivista kunnon kuvat ennen kisojen loppumista. Ja kyllä tuo sääkin vaikuttaa sellaiselta, että on kiva saada uusi iso huivi äkkiä käyttöön.

Solaris huivi:

Tekoaika: 10.-22.2.2018
Ohje: Solaris by Melanie Berg
Lanka: Filcolana Arwetta Classic vaalean harmaa (957) 194 g, Handu Merinosukkis turkoosi 3 g, tumman vihreä 7 g, harmaa 8 g, pinkki 10 g ja Handu Alpakkasukkis totinen orvokki 9 g.
Puikot: 4 mm
Fiilis: Tulipa siitä iso!
Linkki Ravelryn projektiin: Ravellenic Games 2018: Solaris


6 kommenttia:

 1. Kaunis huivi ihanissa talven väreissä ja ihan olympiavauhtia olet sen saanut aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En nyt tiedä olympiavauhdista, mutta kyllä tuo yllättävän nopeasti valmistui.

   Poista
 2. Kaunis. :) Nyt onkin hyvät kelit kääriytyä lämpimään huiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kelit on nyt kyllä omiaan tähän huiviin kääriytymiseen.

   Poista
 3. Kaunis huivi, tähän saa kivasti niitä ihkuimpia jämälankoja esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin saa kuten myös minivyyhtejä, joita minä tähän huiviin käytin. Vain tuo violetti Alpakkasukkis oli jämälankaa.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.