sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Sukka-Finlandia: Talvella kerran

Sukka-Finlandian viides etappi jää minulta väliin. En vain yksinkertaisesti pitänyt niiden sukkien ulkonäöstä. Mutta viimeinkin sain lämmittely sukat neulottua. Ihastuin malliin heti, kun sen näin. Aikaa ei vain syksyllä ollut niiden neulomiseen joululahjoilta ja Kalevala peitolta. Onneksi ne ehti ihan hyvin neuloa vasta nyt.


Lämmittely sukkamalli oli Lumi Karmitsan suunnittelema, joka on ehkä tunnetumpi hauskoista kirjoneulemalleistaan. Nämä sukat eivät kuitenkaan ole kirjoneuletta, vaan ne yhdistävät hauskalla tavalla pitsin ja palmikot. Pidin siitä kuinka tässä sukassa mallineule jatkui kantalappuun ja kärkikavennuksetkin oli piilotettu mallineuleen sekaan. Tietysti tämä aiheutti sen, ettei malli ole koon suhteen kovin joustava ja hiukan pelkäsin, että sukista olisi tullut vääränkokoiset. Onneksi tiheys natsasi kuitenkin niin hyvin, että isommalla koolla sain suhteellisen sopivat sukat.


Hienosti tämä Sukka-Finlandia on saanut käyttämään vanhoja jo kauan varastossa pyörineitä lankoja. Nyt puikoille pääsi Vuorelman Veto, jonka olen ostanut näköjään vuonna 2014. Vähän sai jännittää tuon Vedon riittävyyttä. Ensimmäisen sukan jälkeen punnitsin jäljellä olevan kerän ja se oli vain 52 grammaa. Siispä toista sukkaa neuloessa seurasin huolestuneena kerän pienenemistä. Minulta kun ei löydy muuta tämän väristä lankaa jolla olisi voinut jatkaa. Onneksi lanka kuitenkin riitti. Sitä jäi vielä 3 grammaa ylikin.


Hiukkasen nämä sukat tuntuvat  löysiltä jaloissa, mutta eiköhän näitä silti pysty käyttämään. Jos ei muuten niin ainakin yösukkina. Tykkään kuitenkin sukkien ulkonäöstä ja väreistä. Mallin nimi on Keväällä kerran, mutta ajankohdan ja näiden värien perusteella näiden sukkien nimi on kyllä ennemminkin Talvella kerran.


Talvella kerran:

Tekoaika: 9.-27.1.2018
Ohje: Keväällä kerran by Lumi Karmitsa
Lanka: Novita Nalle valkoinen (011) 13 g ja Vuorelman Veto lemmikin sininen (639) 97 g
Puikot: 3 mm
Koko: 38 ohjeen mukaan tehty oikeasti n. 40
Muokkaukset: Neuloin toisen sukan peilikuvana.
Fiilis: Ihan kivat sukat

8 kommenttia:

 1. Nätit! Tää oli kyllä tosi kaunis ja kiva malli neuloa! :) Ja viides etappi jää minultakin väliin, koska min neulekäsiala ei todennäköisesti mätsäis mallivaatimuksiin ollenkaan, enkä tiedä ketään, kelle antaisin sitten turhan isot ja erikoiset sukat. Malli on ihan hauska, mutta en jotenkin innostu siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus! Joo näyttihän nuo viidennen etapin sukat ihan hauskoilta ja olisivat varmasti mielenkiintoiset neuloa, mutta jotenkin ne eivät ole yhtään minun tyyliä, eikä kukaan lähipiirissänikään niihin ihastunut.

   Poista
 2. Kauniit! Mullakin on vielä neulomista nuo lämittelysukat, mutta pitänee ottaa ne työn alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Emilia! Vielähän tässä on hyvin aikaa nuo neuloa.

   Poista
 3. Varsin sopivat värit Finlandia-sukille, kauniit!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.