lauantai 8. syyskuuta 2018

Kuinka vaikeaa langan tilaaminen voi olla

Pitkähihaisen puuvillaisen pitsineulepuseron neulominen on ollut suunnitelmissa jo useamman vuoden ajan. Toukokuussa äiti sai näytenumeron Kotiliesi käsityö -lehdestä ja ihastuin siinä olevaan Sandnes Garnin pitsipuseroon. Pian tilasinkin jo ohjeen mukaista lankaa sitä varten.


En tiedä mikä ajatushäiriö siinä tilatessa tuli, mutta lankojen saavuttua tajusin tilanneeni sitä aivan liian vähän. Aloitin kuitenkin puseron neulomisen ennen kuin tilasin lankaa lisää. Toinen virhe. Alkaessani vihdoin tilaamaan puuttuvia keriä huomasin, ettei lankaa ollutkaan enää kyseisessä kaupassa riittävästi jäljellä. Päätin kuitenkin tilata lankaa yhden kerän liian vähän, kun pusero nyt kuitenkin oli jo aloitettu. Sitten vain  toivoin, että lanka riittäisi.

Eihän tässä mitään ongelmaa olisi ollut jos pusero olisi neulottu ylhäältä alas. Silloin helman olisi voinut neuloa juuri niin pitkäksi kuin lankaa riittäisi. Mutta tämä pusero neulottiinkin alhaalta ylös. Enpä olekaan moneen vuoteen neulonut puseroa näin päin. Hihatkin neulottiin erikseen ja ne piti ommella paikalleen. Helma ja hihat neulottiin sentään pyörönä, ettei saumojen ompelua kuitenkaan hihojen istutuksen lisäksi tullut, kun olatkin kiinnitin yhteen kolmen puikon päättelyllä.


Mutta nyt teitä tietenkin kiinnostaa riittikö lanka. No ei riittänyt. Kaulus jäi neulomatta, kun lanka loppui. Siinä sitten pohdin vaihtoehtojani aina hihojen lyhentämisestä kauluksen neulomiseen jollain toisella langalla. Lopulta päädyin siihen, että hihoja en uskalla lyhentää, etteivät ne mene liian lyhyiksi, ja että omista varastoista ei löydy sopivaa lankaa kauluksen neulomiseen. Päätin siis etsiä jonkin toisen kaupan, josta kyseistä lankaa saisi ja löysinkin pari. Laiton tilauksen menemään, mutta eivät ongelmat siihen loppuneet. Minulle lähetettiin Mandarin Medi langan sijaan Mandarin Petittiä. Siinä vaiheessa alkoi huvittaa nämä lanka ongelmat tämän puseron kanssa. Onneksi reklamointiini vastattiin nopeasti ja oikea lanka lähetettiin minulle pikavauhtia. Ja niin sain puseron neulottua valmiiksi.

Kaikkien lankaongelmien ja muiden neulehullaannusten takia tämän puseron neulomisessa kesti hiukan tavallista kauemmin. Onneksi kesä oli niin lämmin, ettei tälle olisi ollut aiemmin kovin paljon käyttöä ja juuri nyt tämä on oikein sopiva lämmike, mutta ei liian kuuma. Muutenkin tykkään, että tästä tuli oikein ihana pusero.Pitsineulepusero:

Tekoaika: 15.6.-24.8.2018
Ohje: Pitsipusero by Sandnes Garn, Kotiliesi käsityö 4/2018
Lanka: Sandnes Garn Mandarin Medi harmaa (6030) 407 g
Puikot: 3 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Lace Sweater

4 kommenttia:

 1. Joo, aina ei oikein onnista, mutta olet lopulta saanut kauniin puseron aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis pusero, istuu siulle upeasti! Rehellisyyden nimissä miulta olisi jäänyt koko paita tekemättä noin monen vastoinkäymisen takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kyllä siitä miten istuva tästä tosiaan tuli. Se varmaan auttoi noiden viimeisten vastoinkäymistenkin aikaan jatkamaan, kun silloin jo näki kuinka kiva pusero tästä on tulossa.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.