sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Ruutuja vessaan

Äitini toivoi uutta mattoa vessaan. Vanha kun on mennyt jo aika resuksi. Minä tietenkin tarjouduin tekemään uuden. Hiukan katseltiin mallivaihtoehtoja ja päädyttiin alkuvuodesta ilmestyneessä Unelmien käsityöt lehdessä julkaistuun Ruutumaton ohjeeseen.


Langaksi sain Toikan Putkista, josta myös edellinen vessan matto oli tehty. Koska Putkis on ohuempaa, kuin ohjeessa käytetty trikookude jouduin päättämään silmukkamäärät itse kokeilemalla. Itse kirjovirkkaus oli taas vaihteeksi mukavaa puuhaa ja minusta tuntuu, että teen sitä lisääkin ihan lähitulevaisuudessa.

Laku-kissakin saatiin testaamaan mattoa.

Ohjeessa vain maton päätyihin virkattiin kerros piilosilmukoita, kerros kiinteitäsilmukoita ja kerros piilosilmukoita. Minä päädyin kiertämään koko maton tuolla tavalla. Sillä tavalla siitä tuli mielestäni huolitellumman näköinen ja samalla se sai muutaman sentin lisää pituutta.


Matosta tuli mielestäni oikein kivan näköinen. Ainoa mikä vähän harmittaa on se, että käsialani kiristyi työn edetessä ja siksi aloitusreuna on leveämpi kuin lopetusreuna. Äitiä se ei kuitenkaan haitannut, joten jääköön nyt tuollaiseksi. Ehkä seuraavassa työssä osaan paremmin pitää tiheyteni kurissa.


Ruutumatto:

Tekoaika: 11.-23.11.2018
Ohje: Ruutumatto by Päivi Helman-Harju Unelmien käsityöt 1/2018 -lehdestä
Lanka: Toikan Putkis valkoinen 260 g, vaaleansininen 287 g, ja sininen 153 g
Virkkuukoukku: 6 mm
Koko: n. 80 cm x 50 cm
Linkki Ravelryn projektiin: Ruutumatto

12 kommenttia:

 1. Tosi hieno matto tulikin. Pitääkin kokeilla tuota ruutuvirkkausta itsekin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis matto! Minulla myös vaihtelee käsiala, jos virkkaan tasona isomman työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla! Ilmeisesti pitäisi virkata enemmän, että käsiala ei vaihtelisi niin paljon.

   Poista
 3. Hieno matto, mun lempparivärejäkin vielä. En ole itse kirjovirkkausta vielä kokeillut, ohjeita lueskellut kyllä.

  Kirjoittelen blogia: www.aarreaukusti.blogspot.com. Blogissani on juuri menossa 4-vuotisarvonta. Tulehan osallistumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Täytyypä käydä vierailulla blogissasi.

   Poista
 4. Onpas kivan näköinen ja erilainen. Omin käsin tehden saa kaikkea vähän erilaista kotiin. Ajattelin jouluna aloittaa kirjovirkkauksella torkkupeiton tekemisen, katsotaan miten onnistuu. Sitä ennen tilauksessa on muutamat parit villasukkia. Ihanaa joulunodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kyllä totta. Olen muuttamassa nyt kuun vaihteessa ja luulen, että lähitulevaisuudessa täällä blogissa tulee näkymään vähän enemmän sisustus juttuja.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.