lauantai 9. helmikuuta 2019

Sukka-Finlandia: Impromptu

Etukäteen Sukka-Finlandian kolmannelle etapille pyydettiin varaamaan keskipaksua lankaa 3-13  eri värissä. Minä innoissani katselin etukäteen valmiiksi Nalle lankojeni jämiä, että kerrankin pääsen käyttämään noita pois. Sitten sukkamalli julkaistiin perjantai-iltana ja ohje olikin miesten sukkiin. Heti meni lankavalinnat uusiksi, sillä valitsemani langat eivät väritykseltään olisi luultavasti lähipiirini miehille kelvanneet. Lopulta päädyin tekemään sukat ohuesta sukkalangasta, tavoitteenani itselleni sopivat sukat.


Idea näissä sukissa on hauska. Sukkiin neulottiin väripalkkeja ja jokaisessa väripalkissa oli erilainen mallineule. Joka toisessa palkissa kuviot muodostuivat oikeista ja nurjista silmukoista ja joka toisessa tehtiin erilaisia palmikoita. Ajatuksena oli vielä, että mallineuleitakin olisi saanut tehdä siinä järjestyksessä kuin haluaa, kunhan kaikkia käyttää. Kisasukissa ei vain ollut oikein aikaa lähteä sooloilemaan omiaan.


Kivaa vaihtelua oli, että nämä sukat neulottiin varpaista varteen. Kantapää oli boomerang-kantapää, joka on tiimalasikantapään muunnelma, jossa kantapäälle tehdään lisää tilaa neulomalla puolivälissä kantapäätä muutama kerros oikein kaikilla sukan silmukoilla. En ole aiemmin tällaista kantapäätä tehnyt ja en usko tekeväni toiste, jos se ei tule jossain kilpailussa vastaan. Kyllä tämä ehkä istuu jalkaan vähän paremmin kuin tavallinen tiimalasikantapää, mutta paremmin jalkaani istuvia kantapäitä on olemassa. 


Ihan ilman ongelmia eivät nämä sukat syntyneet. Kun olin saanut toisen sukan kantapään valmiiksi puikostani katkesi kaapeli (neulon sukat lähes aina pyöröpuikoilla magic loop-tekniikalla). Ja koska olin silloin vanhemmillani ei minulla ollut muuta vaihtoehtoa, kuin lainata äidiltä puikot. Hänellä on lähinnä vanhoja pyöröpuikkoja, joissa kaapelit ovat jämähtäneet kiemuraisiksi. Vähän oli tuskaista niillä neuloa, mutta sainpas kuitenkin sukat valmiiksi sunnuntai-iltana. Sijoitukseni pysyi samana kuin viime etapilla, kun olin 55.


En aluksi oikein innostunut tästä, mutta näillä minun värivalinnoilla näistä tuli oikein kivan näköiset sukat. Ja sain niistä vielä omaan jalkaani juuri sopivat. Eli ihan hyvä fiilis jäi tästäkin etapista. Mitähän sieltä on seuraavaksi tulossa?

Impromptu:

Tekoaika: 1.-3.2.2018
Malli: Impromptu by Anna Mäkilä
Lanka: Hjertegarn Sock 4 musta, vaaleanpunainen, DROPS Fabel roosa, Louhittaren luolan Väinämöinen värissä Ärjy, Lanitium ex machina Perussukka värissä Hearthache ja Kimallesukka värissä Antoinette, Roosanauha sukkalanka lila, Regia 4-säikeinen violetti
Puikot: 2.5 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia - Impromptu

8 kommenttia:

 1. Kauniit sait aikaiseksi! Kiva on ollut sivusta seurata, millaisia toteutuksia teillä ahkerammilla on ollut.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Minä alan pikku hiljaa vakuuttua myös tästä mallista, kun näen muiden hienoja toteutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla! Värivalinnat vaikuttaa kyllä aika paljon tämän mallin ulkonäköön.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.