torstai 31. tammikuuta 2019

Sukka-Finlandia: Aave

Lanka saatu Prym Consumer Finlandilta.

Sukka-Finlandian toinen etappi pyörähti käyntiin mukavasti perjantai-iltapäivänä. Niinpä en suunnitellut sille viikonlopulle muuta ohjelmaa, kuin sukkien neulomista ja toivoin, että malli on kiva. Ja olihan se.


Mallina oli siis Heidi Alanderin Aave. Ne ovat muuten ihan perussukat, mutta edessä kulkee pitsiä ja palmikkoa yhdistelevä kuvio. Siis juuri mukavaa kisaneulottavaa. Samalla helppoa, mutta pitsi piti sopivasti mielenkiintoa yllä. Näiden sukkien kanssa pääsin taas flow-tilaan ja sukkaa syntyi ihan huomaamatta. Ainoa hidastavatekijä oli, että jatkuvasti unohdin kaavion viimeisten kerrosten nurjat silmukat ja niitä piti aina korjata.


Langaksi valitsin viime marraskuussa Prymiltä saamani Regian Premium Silk -langan. Tämä oli toinen niistä langoista joista innostuin kovasti paketin saatuani. Ja olihan tuo kivaa lankaa neuloa. Hiukan häiritsi paikoin langassa oleva valkoinen höytyvä, mutta se on ilmeisesti silkkikuitua sillä muistan vastaavaa tulleen vastaan myös muissa neulomissani silkkilangoissa.


Sellaisen huomion tein, että kisasukkia ei kannattaisi neuloa näin tummasta langasta ainakaan talviaikaan. Sukat valmistuivat pimeään aikaan ja silloin oli aika vaikeaa ottaa sellaisia kuvia, joista olisi saanut kuvion kunnolla erottumaan.


Aloitin sukat perjantaina alkuillasta. Koko viikonlopun pääasiassa neuloin. Ja sunnuntaina neljän aikaan sukat valmistuivat. Sijoituksissa en ihan päässyt tavoitteeseni 50 parhaan joukkoon. Tällä kertaa olin 54. nopein. Saapa nähdä onnistunko seuraavalla etapilla vielä parantamaan sijoitustani.


Aave:

Tekoaika: 18.-20.1.2019
Malli: Aave by Heidi Alander
Lanka: Schachenmayr Regia Premium Silk 4-ply petrooli (62) 77g
Puikot: 2.5 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia: Aave

8 kommenttia:

  1. Kauniin väriset! :) Huomennahan se taas selviää, millainen on seuraava malli. Tsemppiä etapille!

    VastaaPoista
  2. Sukat on tosi kauniit! Ihailen teitä, joilla on aikaa, energiaa ja osaamista lähteä näille neule-etapeille:) Onnea eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Ei minullakaan oikeastaan ole aikaa ja ei oikein haluakaan kisailla aivan täysillä yöunien kustannuksella, niin kuin nopeimmat tekevät. Mutta on näillä sukkamalleilla kiva hiukan haastaa itseään.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.