torstai 17. tammikuuta 2019

Sukka-Finlandia: Naapurin Janne

Sukka-Finlandian ensimmäinen etappi alkoi loppiaisaamuna. En pitänyt kiirettä ohjeen katsomisen kanssa, sillä en missään nimessä kisaa kärkipaikoista. Kun siis menin mallin katsomaan, ei se aluksi herättänyt kovin suuria tunteita. Ihan kivat sukat. Mutta sitten näin kuvan sukkien takaa ja innostuin paljon enemmän.



Takana sukkien varressa kulkee siis palmikko, joka jatkuu kantalappuun asti. Erikoisinta näissä sukissa on se, että kiilakavennukset on sijoitettu jalkapöydän päälle. Minusta se on tosi kiva yksityiskohta ja niinkin saa oikein hyvin istuvat sukat. Sivuilla kiilakavennusten vieressä kulkee myös pienet palmikot, jotka yhdistyvät vähitellen jalkapöydän päällä.


Minun tiheyteni oli jälleen kerran paljon pienempi kuin ohjeessa ja siksi jouduin neulomaan varteen 3 mallikertaa palmikkoa vaaditun kahden sijaan, mikä ei tietenkään ollut kovin hyvä juttu nopeuden kannalta. Mutta muuten sukkien varret olisivat jääneet minun makuuni aivan liian lyhyiksi.


Niin kuin jo hiukan edellisessä postauksessa vihjaisin, niin en oikein kunnon flowhun päässyt näiden sukkien neulomisen kanssa. Se ei missään nimessä ole mallin vika, sillä tykkäsin kyllä neuloa näitä. Nyt vain tämä etappi sattui juuri sellaiseen aikaan, etten oikein ehtinyt neuloa. Muutenkin neuleaikani on hiukan vähentynyt arjessani, kun työmatkat sujuu nykyään kävellen.  Kaikesta huolimatta sukat valmistuivat myöhään perjantai-iltana. Tavoitteeni sentään saavutin ja olin sadan nopeimman joukossa, sillä olin tällä etapilla 91. nopein. Saa nähdä luistaako seuraavalla etapilla paremmin.

Naapurin Janne:

Tekoaika: 6.1.-11.1.2019
Malli: Naapurin Janne by Anna Johanna
Lanka: Filcolana Arwetta Classic tummansininen (144) 65 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: M
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia Jean next door

2 kommenttia:

  1. Onpas kaunis sininen, sopii myös malliin kivasti. :) Neulomisen iloa seuraavalle etapille! Huomennahan se nähdään, millainen malli sieltä paljastuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipo-otus! Kiva mallihan se sieltä taas paljastui.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.