sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Liekki

Osallistun Sukka-Finlandia -kisaan myös tänä vuonna. Tässä kotimaisessa sukkakisassa on mielestäni paremmat mallit kuin vastaavissa kansainvälisissä kisoissa. Myös tänä vuonna mukana on mielenkiintoisia suunnittelijoita. Pidän kuitenkin varalla sen option, että jos en yhtään tykkää mallista, niin jätän sen sitten neulomatta.


Ensimmäiseksi julkaistiin jälleen tuttuun tapaan lämmittelymalli, joka oli tänä vuonna Tiina Kaarelan Liekki. Laitoin ne puikoille joulun alla, kun totesin, että Ravelryyn vuodelle 2019 asettamastani 30 projektin tavoitteesta puuttuu enää yksi projekti. Piti siis laittaa tulille jokin pieni projekti, jonka ehtisin tehdä ennen vuodenvaihdetta.


Liekki oli todella hauskaa neulottavaa. Niissä oleva kirjoneule näyttää monimutkaiselta, mutta tosiasiassa se on aika yksinkertainen ja helppo kuvio ja todella koukuttava. Pitkiä langanjuoksuja ei ollut lähes ollenkaan, joten siinäkin mielessä malli oli mukavaa neulottavaa.


Sen verran mallia kuitenkin muokkasin, että aloitin heti 72 silmukalla. Kokemukseni mukaan kaksivärinen resori ei juuri jousta ja ainakin minulla eniten sukissa kiristää aina varren suu. Ja hyvin istuvat sukat näin syntyikin.


Hiukan tiukille meni, että sain sukat valmiiksi vuoden 2019 puolella, mutta kyllä ne lopulta uuden vuoden aattona valmistuivat ja tavoitteeni täyttyi. Tykkään myös lopputuloksesta kovasti. Näin on siis Sukka-Finlandia 2020 korkattu. Huomenna käynnistyykin sitten kisan ensimmäinen kisakierros.


Liekki:

Tekoaika: 20.-31.12.2019
Ohje: Liekki by Tiina Kaarela
Lanka: Filcolana Arwetta lumivalkoinen 50 g, Regia Design Line by Kaffe Fasset dark night 31 g
Puikot: 2.25 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia 2020: Liekki

2 kommenttia:

  1. Kauniit! :) Tää on kyllä ihana malli, mutta jotenkin se taitaa nyt jäädä kisan puitteissa multa neulomatta, kun ei olekaan pakollinen. Saa tosin nähdä, saanko kisattua muutenkaan yhtään, mutta kai se on aamulla herättävä varmuuden vuoksi katsomaan, millainen eka etappi on. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan vauhdikkaastihan se sinunkin kisasi on kuitenkin lähtenyt käyntiin.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.