tiistai 31. joulukuuta 2019

Käsityövuoteni 2019

Vuosi (ja vuosikymmen) vaihtuu, joten on aika tarkastella mitä sitä tulikaan tehtyä vuonna 2019. Vähän minulla on sellainen tunne, että paljon mitään en ehtinyt tehdä.


36 työtä

Tänä vuonna olen tehnyt yhteensä 36 työtä, kun viimeinen sukkapari valmistuu tänään (puuttuu enää langanpäiden päättely). Määrä on kaksi työtä enemmän kuin viime vuonna, mutta tuo on suurin piirtein se määrä, jonka yleensäkin saan vuoden aikana tehtyä. Neulottuja töitä oli taas eniten 21 kappaletta, mikä on kyllä minulle aika vähän. Virkannut olen vähän enemmän kuin yleensä: 9 työtä. Myös ommellut olen aika paljon, 6 työtä.

Se tunne, että mitään en ole ehtinyt tänä vuonna tehdä voi johtua siitä, että olen neulonut vain kaksi vaatetta, vaikka toinen onkin mekko ja toinen tunika. Lapasiakin tuli neulottua vain yksi pari ja huiveja kaksi. Eniten neuloin taas tänä vuonna sukkia, 16 paria, joista kahta ei ole vielä esitelty täällä blogissa. Toiseen pariin olen kirjoittamassa ohjetta ja toinen pari vamistuu vasta tänään. Kaikki virkkuuni olivat sisustukseen liittyviä juttuja, kuten pari mattoa, lasinalusia ja patalappuja. Ommellut olen verhoja, pari vaatetta ja kangaskassin.

Suosikit

Suosikkeja tänä vuonna tekemistäni töistä on Evora-matto, Vieno-mekko ja t-paita. Innostuin myös itse suunnittelemaan neuleita ja sen seurauksena julkaisin neuleohjeen Color mixing -sukille ja toinen sukkaohje on työn alla.

Google Analyticsin mukaan eniten katsottuja postauksia ovat Sydän-sukat, Vieno ja Empire-tunika. Pitäisikö tästä vetää sellainen johtopäätös, että neulotut vaatteet kiinnostavat.

Lankavarasto kasvoi

Lankaa kului tänä vuonna 11 kg 417 g ja 11 km 519 m. Aika kova lukema, kun yleensä vuosikulutus on 5 kg luokkaa. Mutta tuossa lukemassa on mukana pari virkattua mattoa, joista toinen oli vielä aika iso. Jos mattoihin menneet kuteet jätetään lukemasta pois, niin olen kuluttanut vain vajaa 3 kg lankaa tänä vuonna. Eli siinä mielessä lankaa on kulunut kyllä tavallista vähemmän.

 Uutta lankaa tuli 16 kg 216 g ja 16 km 194 m. Eli lankavarastoni kasvoi 5 kilolla. Toivottavasti ensi vuonna suunta olisi toinen.


Muuta

Tänä vuonna osallistuin taas Sukka-Finlandia kisaan, mutta muuten tuli tehtyä aika lailla sitä mitä itse huvitti ja mitä tarvitsin. Muutto viime vuoden lopussa sai aikaan sen, että tänä vuonna tuli tehtyä aika paljon sisustusjuttuja. Samalla meiningillä taidetaan jatkaa myös ensi vuonna, kun kesken on virkattu peitto, ja kaikkenlaisia muitakin suunnitelmia on mielessä. Puseroita/takkeja haluaisin neuloa enemmän ensi vuonna. Ja ensi vuoden alussa tulee taas neulottua sukkia, kun osallistun jälleen Sukka-Finlandiaan. Toivon myös, että innostus neuleiden suunnitteluun jatkuu ensi vuonna.


Kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta. Onnellista uutta vuotta 2020!

8 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta sinnekin! :3

    VastaaPoista
  2. Onhan tuossa kiitettävä määrä itsetehtyä, kaikenlaisilla tekniikoilla. Kauniita töitä.
    Hyvää uutta vuotta Sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KristiinaS! Onhan tuossa, aina sitä vain silti toivoo, että ehtisi tehdä enemmän.

      Poista
  3. Paljon olet tehnyt! Hienoja sukkia myös!

    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  4. Monta ihanaa työtä olet vuoden aikana tehnyt! Ja lohdullista tietää, että en ole ainut, jonka lankavarasto kasvoi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Venla! Lohdullista tosiaan tietää ettei ole ainoa.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.