lauantai 2. marraskuuta 2019

Palmikoita t-paidassa

Lokakuu hurahti ohi joululahjoja neuloessa. Mutta sain minä sentään jotain tehtyä myös itselleni. Ompelin nimittäin t-paidan. Tai no ompelin sen valmiiksi lokakuussa, jos ihan tarkkoja ollaan.


Tämän PaaPiin ihanan Palmikko-trikookankaan ostin viime vuonna Oulun kädentaitomessuilta. Melkein vuoden mietin mitä siitä ompelisin. En ole vielä ihan mestari ompelija ja halusin valita mallin, jolla onnistuisin varmasti. Lopulta elokuussa päädyin samaan t-paidan malliin, jolla ompelin pari vuotta sitten onnistuneesti t-paidan. Samalla huomasin, kuinka kätevä tämä blogi on, kun täältä saattoi käydä tarkistamassa millaisia muutoksia tein kaavaan, että t-paidasta tuli sopiva.


Ompeluun oli aikaa vain viikonloppuisin jos silloinkaan niin ompelussa kesti useampi kuukausi. Mutta päätin, että ennen tämän vuoden messuja t-paidan pitää olla valmis. Siispä sinä lauantaina, kun Oulun kädentaitomessut tänä vuonna alkoivat, otin ompeluspurtin ja ompelin paidan valmiiksi. Ja siitä tuli kyllä ihana. Siispä kun sunnuntaina menin messuille tarttui sieltä mukaan uusi pala trikoota.

Palmikko t-paita:

Tekoaika: 3.8.-12.10.2019
Ohje: Suuri Käsityö 5/2017, malli 1
Trikoo: PaaPiin palmikko trikoo värissä musta-violetti
Koko: 38
Muokkaukset: Pääntielle lisäsin sentin lisää joka suuntaan ja pääntien kaitaleen lyhensin 60 cm:iin. Helmaan lisäsin 5 cm lisää pituutta.

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.