sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Tylypahkan pikajuna

Tähän Hogwarts Express -malliin ihastuin heti, kun sen ensimmäisen kerran näin, vuonna 2011. Harry Potter on ollut minulle tärkeä kirjasarja siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran 9-vuotiaana avasin Azkabanin vanki -kirjan (aloitin siis sarjan kolmannesta kirjasta aivan täysin vastoin periaatteitani). Siksi kaikki Harry Potterin mukaan nimetyt neulemallit kiinnostavat, vaikka puikoille päätyvät vain kaikkein hienoimmat. Hogwarts Express -huivi on hieno ja siksi se päätyi heti jonooni. Kuitenkin kesti 8 vuotta, ennen kuin sain aloitettua sen.


Lankakin on ostettu jo pari vuotta sitten Jyväskylän neulefestareilta. Ostaessani langan tiesin neulovani siitä huivin, mutta en vielä ostaessani tiennyt millä mallilla. Joskus vuosi sitten sain paritettua langan tähän Hogwarts Express huiviin, sillä langan väri ja langassa oleva kimallus (jota en saanut vangituksi kuviin) tuntuivat sopivan hyvin Harry Potter aiheiseen huiviin. Edelleen huivin aloitus jäi kuitenkin kiinnostavampien projektien jalkoihin.


Nyt syyskuun lopussa kaipasin jotain pientä neuletta projektiksi, jota tehdä, kun olen vanhempieni luona. Käyn siellä aika usein, enkä aina jaksa kantaa käsityötä edestakaisin mukana. Siispä siellä täytyy olla oma käsityö ja Hogwarts Express sai tällä kertaa kunnian olla se.


Huivi oli mukavan helppo ja yksinkertainen neulottava. Huivi aloitettiin keskeltä ylhäältä. Ensin neulottiin ainaoikealla huivin keskus. Ohjeessa annettiin ohje kuinka paljon lankaa pitää olla jäljellä ennen kuin aloittaa reunaan tulevan pöllökuvion. Hiukan enemmän olisi ollut varaa ainaoikeaa neuloa, sillä lankaa jäi reilusti yli. Pöllökuvio tehtiin palmikoilla ja silmiksi laitettiin helmet. Nopeaa ja helppoa vaikka ohje ei ihan kaikkein tarkin ollutkaan. Huivista tuli hieno ja juuri mukavan pieni sisällä käytettäväksi huiviksi. Varmasti tätä huivia tulee käytettyä paljon.


Hogwarts Express:

Tekoaika: 27.9.-17.11.2019
Ohje: Hogwarts Express by Susan Ashcroft
Lanka: Louhittaren luolan Päivätär värissä magenta 80 g
Puikot: 4 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Hogwarts Express

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.