perjantai 27. joulukuuta 2019

Joululahjat 2019: Pohjoista viljaa

Joulu on taas tältä vuodelta vietetty ja on aika esitellä mitä minä tänä vuonna neuloin joululahjaksi. Ensimmäisenä on esittelyssä veljelleni neulomat Pohjoista viljaa -sukat.


Sain viime kesänä synttärilahjaksi Tiina Kuun Tuhansien villasukkien maa -kirjan, joka on täynnä toinen toistaan upeampia sukkamalleja. Ensimmäisenä puikoille siitä kirjasta päätyi tosiaan Pohjoista viljaa -sukat. Käytin sukkiin ohjetta paksumpaa lankaa: 7-veljestä ja Gjestalin Jannea, sillä ohjeen pienimmällä koolla sai niillä langoilla juuri oikean kokoiset sukat veljelleni. Lisäksi langat löytyivät omasta varastosta, vaikka ruskeaa Jannea piti ostaa kerä lisää, että sain sukat valmiiksi.

Tykkään kovasti siitä miten näissä sukissa (ja muissakin kirjan malleissa) väri vaihtuu kirjoneuleessa. Muutenkin malli on Tiina Kuun tapaan täysin loppuun asti mietitty, kuten miten nostettujen silmukkojen muodostavat viivat jatkuvat viljojen varsiksi. Kantapään lisäyksiin oli kirjassa kaksi eri vaihtoehtoa, joista minä valitsin säteittäisen lisäystavan. Silloin kantapäässä olevien nostettujen silmukoiden viivojen välit kasvoivat tasaisesti ja lopputulos on oikein hauskan näköinen. Tämä olikin kaiken kaikkiaan oikein hauskat sukat neuloa. Mitkähän sukat neuloisin kirjasta seuraavaksi?


Pohjoista viljaa:

Tekoaika: 17.-30.9.2019
Ohje: Pohjoista viljaa by Tiina Kuu kirjasta Tuhansien villasukkien maa
Lanka: Gjestal Janne tumma ruskea 48 g ja Novita 7 veljestä vaalean ruskea 95 g
Puikot: 3.5 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Pohjoista viljaa

4 kommenttia:

  1. Tosi kauniit sukat ja kaunis väriyhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. Kauniit! :) Tämä malli on kyllä kiva. Ja valinnanvaikeus on tämän kirjan kohdalla aina, täytyy vissiin neuloa ne kaikki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipo-otus! Niin se taitaa olla, että kaikki mallit pitää neuloa.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.