lauantai 18. huhtikuuta 2020

Jes-patenttipanta

Viime aikoina erilaiset pannat ovat tuntuneet olevan muodissa tai ainakin niitä on näkynyt vähän joka puolella. Syksyllä minullekin iski halu saada panta. Ajattelin sen olevan kätevä silloin, kun pipo on vähän liikaa, mutta ilman pipoakaan ei tarkene. Mikään valmis ohje ei kuitenkaan silloin puhutellut minua riittävästi, joten aloin hiljaa mielessäni suunnitella patenttineuleista pantaa.


Sitten muutama viikko sitten silmiini osui vasta  julkaistu neuleohje, patenttineuleinen panta. Ja kaiken lisäksi siinä oli palmikoita. Edessä pannanpäät ommeltu kivasti lomittain, että siinä syntyy solmua muistuttava efekti, jota oli monissa pantaohjeissa ihaillut. Ei siis kauan kestänyt, että aloitin neulomaan tätä pantaa.


Ohje oli selkeä ja panta muuten kivaa neulottavaa, mutta palmikon kääntö kerros oli hiukan haastava varsinkin ilman palmikkopuikkoa, mutta enhän minä sellaista koskaan käytä. Ohjeessa oli käytetty kaksinkertaista fingering-vahvuista lankaa, mutta minä otin suosiolla paksumpaa lankaa ja käytin sitä yksinkerroin. Vähän epäilin, että pannasta tulee liian leveä, mutta ei siitä tullut. Mukavasti panta lämmitti kuvausreissulla, vaikka tuuli oli kova, kuten  kuvista näkyy.


Koska mallineule on kaksiväristä patenttia, voi pantaa käyttää molemmin puolin ja saa samasta pannasta kaksi eri väristä versiota. Minä taidan kyllä tykätä valkoisemmasta puolesta enemmän, vaikka ei tuo punaisempikaan huono ole.


Jes-patenttipanta:

Tekoaika: 7.-13.4.2020
Malli: Jes-briossipanta by Jenni Sainio
Lanka: DROPS Merino Extra Fine valkoinen 35 g, Louhittaren luola Pohjan neito magenta 34 g
Puikot: 3.5 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Jes-patenttipanta

8 kommenttia:

  1. Kiva panta! Patenttineuleet on kyllä kivoja, kun ne toimivat molemminpäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipo-otus! Tuo on kyllä patenttineuleen hyvä puoli. Pitää vain muistaa päätellä langanpäät mahdollisimman huomaamattomasti.

      Poista
  2. Ihana panta! Patentti neule on niin kivaa tehdä ja se tuo töihin vaihtelua :)

    VastaaPoista
  3. Todella kiva ja varmasti lämmin panta!

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.