sunnuntai 28. elokuuta 2011

Fine van Brooklyn sukat -KyJy #19 on valmis

Kahden viikon ankaran neulomisen (ja purkamisen) tuloksena syntyi tällaiset sukat.
Tekoaika: 2-27.8.2011
Ohje: Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirjasta
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Polku punajuuri 119g
Puikot: 2
Koko: n. 39
Tämä malli pääsi heti to do-listalle, kun sen ensi kertaa näin. Nyt se pääsi Kyjyn myötä puikoille asti ja samalla tuli kokeiltua Novitan uutta Polku -lankaa. Siitä ei todellakaan tullut minun lempilankaani vaikka väreistä kovasti tykkään. Langan neulominen ei ollut mukavaa lähinnä siitä syystä, että lankaa joutui koko ajan suoriselemaan, että se hahtuva ohuen langan ympärillä olisi suorassa. Sitä ongelmaa, että lanka katkeilisi ja sotkeutuisi ei minulla ollut vaikka Novitan Neulomossa ollaan sellaisista ongelmista valitettu. Se jää nähtäväksi miten hyvin nämä sukat kestävät.
Sekin tuli taas todettua, että en saisi käyttää monivärisiä lankoja. Minä kun tykkään neuloa palmikkoa ja pitsiä, jotka sitten hukkuvat moniväriseen lankaan. Niin näissäkin sukissa. Se kyllä oli plussaa, että sukkien varsista tuli melkein samanlaiset ilman, että värejä tarvitsi tietoisesti kohdistaa. Sen kun vain alkoi neulomaan  ja samaa väriä tuli kuin toisessa sukassa. Se  on melko harvinaista. Värit menivät sekaisin vasta kantapäässä, kun piti vaihtaa toiseen kerään. Lankaa jäi vielä vajaa kerä. Ajattelin, että jos siitä saisi jonkun huivin neulottua joskus.

Nämä sukat olivat nyt seitsemäs valmistunut Kyjy työ. Yksi joululahjakin on kohta valmis, joten vielä mennään suurin piirtein vauhtia työ per viikko. Nyt kyllä aion seuraavaksi saada valmiiksi palmikkomekkoni ja siinä voi mennä vähän aikaa. Varsinkin kun ensi viikolla täytyy palata takaisin opiskelujen pariin. 
Lämmintä sunnuntaita ja mukavaa viikonalkua kaikille!

6 kommenttia:

  1. Tosi ihanat sukat, nuo värit on upeat!

    VastaaPoista
  2. Komeat sukat. Mulla on kanssa sama ongelma tulee ostettua kirjavaa lankaa ja tykkään neuloa pitsiä/palmikkoa ja niiden yhdistelmä ei ole paras mahdollinen.

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs tulikin kauniit sukat:)

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.