lauantai 19. marraskuuta 2011

Myssy ja huivi -kyjyt # 8 ja # 11 valmiit!

Nyt alkoi loppukiri kyjyissä. Viime maanantaina sain peräti kaksi työtä valmiiksi. Valmiiksi tuli Kaikukukka huivi ja Crystal myssy.
Crystal myssy takaa.
Tekoaika: 17.7-14.11.2011
Ohje: omasta päästä
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Crystal violetti 135 g
Puikot: 8
Koko: omaan päähän sopiva
Tämä lanka saatiin Novitalta lahjaksi vuosi sitten, kun tätini liittyi kauttamme Novitaklubiin. Oli suuri yllätys, kun langat saatuamme huomasin sen olevan violettia, joka on ehdoton lempivärini. Jaoimme langan äitin kanssa puoliksi eli kummallekin 200 g. Heti syntyi ajatus, että näistä langoista on saatava myssy. Sopivaa ohjetta ei kuitenkaan vuoden etsimisen jälkeen ollut kuitenkaan löytynyt, joten minun täytyi suunnitella oma malli. Ja tällainen siitä sitten tuli. Crystalin neulominen ei kyllä ollut mitenkään miellyttävää. Lanka oli aivan liian paksua minun makuuni. Ohuet langat ovat enemmän minun juttuni. Ainoa hyvä puoli langan paksuudessa oli, että se tuli parissa illassa valmiiksi eli sen neulomista ei tarvinnut kestää kauan.

Crystal myssy ja Kaikukukka huivi kaukahuivina.
Teen ehkä myssyyn koristeeksi vielä jonkun kukan, kunhan innostun.
Kaikukukka huivi.
Tekoaika: 12.7-14.11.2011
Ohje: Ravelrysta 
Kenelle: minulle
Lanka: Drops Alpaca violetti 155 g
Puikot: 4.5
Koko: korkeus 70 cm ja leveys 140 cm

Kaikukukan reunus.
 Ei tämän huivin neulominenkaan kovin miellyttävää ollut. Puikkoni kärjet olivat aivan liian tylsät. Siksi haaveienkin pitsipuikoista. huivista tuli kuitenkin kaunis ja tulee varmasti käyttöön. Tein flower chartia 10 kertaa ja niin huivista tuli juuri sopivan kokoinen. Lankaakin jäi vajaa 100 g, mutta sillekin on  jo suunnitelma, nimittäin se menee Kuurankukka-lapasiin. Enää tarvitaan vaaleampaa Alpacaa ja tuo kirja.

Kaikukukka huivi lumisille portaille levitettynä.
Nyt saa talvi tulla, kun valmiina on myssy, huivi ja lapaset.

Kyjy töistäni on enää 4 kesken. Ja kaksi niistä on jo melkein valmiina ja ei niisä kahdessa muussakaan kovin kauan pitäsi mennä. Palaan asiaan viimeistään viikonpäästä. Ainoa tlaisuus ottaa hyviä kuvia on viikonloppusin, kun  koko valoisa aika menee arkisin yliopistolla.
Mukavaa illanjatkoa ja alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Onpa kyllä kaunis huivi! Minäkään en kauheasti tykkää tehdä paksusta langasta juuri muuta kuin huiveja. Viimeistely on monesti jotenkin hankalaa ja kavennukset eivät tunnu tulevan helposti nätisti.

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi ja tuo myssy on aivan upea! Olet voittanut blogini arvonnassa pienen jouluisen yllätyksen, onnea! Laita yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen kerttu.makela(at)gmail.com niin laitan palkinnon tulemaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanan setin olet neulonut. Pitää Laittaa tuo huivi korvan taakse, en olekaan vielä tuota neulonut. Olen samaa mieltä crystal langasta, olen tehnyt siitä yhden hatun, mutta liian paksua lankaa mulle...Nyt ei muuta kuin pakkasia odottamaan niin saat setin käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Vyyhti, kiitos! Olen samaa mieltä siitä, että paksusta langasta tehdyn neuleen viimeistely on vähän hankalaa.

  Kerttu, kiitos kehuista. Ja mahtavaa voittaa joskus jotain. Laitoin sinulle sähköpostia.

  Neule-Kirppu, kiitos sinullekin! Huivi-malli on kyllä kaunis ja ohje oli hyvä, joten siitä vain kokeilemaan.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.