sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Polkka -sukat -KyJy # 12 on valmis!

Kuluneella viikolla valmistui taas kaksi työtä. Toinen on menossa lahjaksi, joten en esittele sitä vielä, vaikka mieli tekisi, koska sen ohjeella on minulle erityinen merkitys. Mutta palataan siihen myöhemmin. Mutta nämä sukat voin esitellä.
Polkka sukat.
Tekoaika: 18.7-20.11.2011
Ohje: Omasta päästä
Kenelle: minulle
Lanka: Novita 7 Veljestä Polkka 117 g
Puikot: 3.5
Koko: n. 39

Olen pari vuotta sitten tehnyt kirjoneule sukat, joihin tarvitsin vähän tätä pinkkiä polkkaa. Loppu siitä langasta on pyörinyt lanka-arkussani siitä asti. Kesällä suunnitellessani mitä neulon kyjyssä, päätin tuhota sen kerän. Aloitin siis sukat kärjestä ja tein molemmat yhtäaikaa magic loopilla, että saisin langan kulutettua mahdollisimman tarkasti. Aloitin siis neulomaan kerän molemmista päistä. Välillä meni langat hiukan solmuun, mutta muuten onnistui hyvin. Näistä piti tulla ihan perussukat ilman mitään pintaneuleita, mutta jotenkin niihin syntyi kuitenkin tuollainen pitsikuvio. Tarkoitus oli yrittää saada nuo raidat aaltoilemaan ja ehkä sitä hiukan tapahtuukin, mutta vähän levottoman näköiset ne ovat. Lanka tuli ainakin käytettyä tarkasti. Pääteltyäni silmukat jäljelle jäi kumpaankin sukkaan n. 5 cm päättelemistä varten. Vähän kyllä hirvitti riittääkö lanka koko päättelykerrokseen vai pitääkö purkaa.
Polkka sukat jalassa.
Nyt on enää kaksi työtä kesken. Tyyny on jo siinä vaiheessa, että molemmat pitsikappaleet ovat neulottu ja enää pitäisi ommella ne yhteen. Rusettitunikaan pitää enää neuloa helma ja rusetti. Tuo helma on vähän tyksä, koska se on vaan sileää oikeaa pyöreänä reilu 40 cm. Ja välillä pitää muistaa lisätä silmukoita. Mutta sitten kun nuo on tehty, niin Kyjy on minun osaltani loppu. Kesällä ajattelin, että jouluaattona neulon hirveässä paniikissa viimeisiä neuleita valmiksi, mutta eiköhän nämä ole reilusti ennen aattoa valmiina.

Leivoin juuri tämän vuoden ensimmäiset joulutortut. En kuitenkaan ottanut niistä kuvia, kun niistä tuli niin rumia. Hyviä ne kuitenkin oli. Meillä on perinteenä, että ekat joulutortut syödään ekana adventtina. Nyt voikin joulunodotus sitten alkaa kunnolla.
Hyvää ensimäistä adventtia kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.