lauantai 6. lokakuuta 2012

Milot

Sukkasatoilu jatkuu. Nyt valmistui jo neljäs sukkapari syyskuun alun jälkeen.
Milot edestä.
Tekoaika: 24.9-3.10.2012
Ohje: Cookie A: Suloisimmat sukat -kirja s.112
Kenelle: minulle
Lanka: DROPS Fabel harmaansininen 84 g
Puikot: 2.25
Koko: 39
Fiilis: En ole kovin tyytyväinen neulejälkeeni.

Milot takaa.
Tykästyin tässä mallissa erityisesti tuohon varren takaosassa olevaan palmikkoon. Harmi vain, etten tajunnut, että sukka on pääasiassa joustinneuletta. En saa siitä koskaan niin siistiä, että olisin itse tyytyväinen. Ensimmäinen oikea silmukka nurjan jälkeen on aina liian löysä. Pingotus auttoi vähän, mutta täysin tyytyväinen en näihin sukkiin ole. Malli on kyllä tosi kaunis. Minä vain en osaa neuloa sitä.

Vielä yksi kuva takapalmikosta
Vartta neuloin 12 kerrosta enemmän kuin ohjeessa käskettiin. Minusta sukissa kuuluu olla kunnon varsi. Huomasin juuri näitä kuvia katsoessa, että tuossa takapalmikossa olen tehnyt virheen. Selvästi olen luennolla neuloessa keskittynyt enemmän opiskeltavaan asiaan kuin sukkien neulomiseen, kun näin on päässyt käymään. Onneksi molemmissa sukissa näyttää olevan tehtynä sama virhe. Ompahan ainakin symmetriset sukat.


Tätä mallia varten piti käydä ostamassa uudet puikot, kun 2.5 milliset pyöröpuikot, joita tähän asti olen käyttänyt Fabelia neuloessani, ovat kiinni toisessa sukkaprojektissa. Koska en halunnut omistaa kahta kappaletta saman kokoisia puikkoja päätin ostaa 2.25 milliset pyöröpuikot. Täytyy sanoa, että se oli hyvä ratkaisu. 2.5 on ollut vähän liian suuri koko ja 2 taas liian pieni Fabelille sukkia neuloessa. 2.25:lla tuli juuri sopivaa jälkeä. Uskon, että tämä ostos ei ainakaan mennyt hukkaan. Harmi vain, että seuraavaan suunnittelemaani projektiin tarvitsisin taas kokoa 2.5 olevia puikkoja, mutta niissä sukissa, joissa puikot on kiinni menee vielä ainakin viikko. Se malli kun on mysteerisukka, jonka viimeinen vihje tulee vasta ensi perjantaina. Täytyy siis keksiä jokin pieni välityö tähän väliin.

3 kommenttia:

  1. Kauniit sukat jälleen satoiluun! Mulla on myös sama ongelma joustinneuleessa. En ole keksinyt mikä kikka siihen auttaisi.

    VastaaPoista
  2. kauniit ovat kaikki sukkasi, sinulla on mielenkiintoinen blogi täällä..Upeita töitä paljon, olet taitava käsityöläinen !! Seurantaan on pakko laittaa :D

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.