lauantai 27. lokakuuta 2012

Mysteeri

Ravelryn sukkasato ryhmässä mimahe suunnitteli mysteerisukat sukkasadon aikana neulottavaksi. Minä olin heti innokkaana mukana neulomassa niitä, kun sopivaa lankaa löytyi omasta varastosta. Ja tällaiset näistä sitten tuli.
Tekoaika: 22.9-15.10.2012
Ohje: Sukkasato 2012 mysteerisukka (ohje tulossa Ravelryyn myöhemmin)
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Nalle vaalea farkku 79 g
Puikot: 2.5
Koko: n. 39
Fiilis: Ihan kivat tuli.

Vähän pelkäsin, että lanka loppuu kesken, kun ohjeessa sanottiin, että koon 37 sukkiin menee n. 90 g lankaa ja minulla oli tätä lankaa vain 89 g ja minun jalkani on isompi. Loppujen lopuksi lankaa jäi vielä vähän ylikin. Mallia muokkasin sen verran, että toisen sukan palmikot on tehty peilikuvana, samoin kuin kärkikavennus spiraalit. Jalkapöydässä palmikkopyppyröitä on kolme ohjeen kahden sijasta ja palmikko jatkuu hiukan kärkikavennusten puolelle. 
Sukista tuli ihan kivat. Jos olisin tiennyt etukäteen millaiset näistä tulee en varmaan olisi näitä tehnyt, mutta toisaalta näitä oli ihan kiva tehdä. Ei siis harmita ollenkaan, että aloin tekemään näitä. Varren joustinneule on jännännäköistä enkä ole aikaisemmin tehnyt sukkien kärkikavennuksia noin. Ja sain yhden jämälangan melkein tuhottua, joten kyllä tämä projekti plussan puolelle menee. Eli eiköhän nämä sukat ihan käyttöön mene. Sukat menevät myös Sukkasadon Heinälatoon, jonne toivon ehtiväni neuloa vielä yhdet sukat näiden lisäksi. Niitä sukkia en kuitenkaan esittele täällä ennenkuin jouluna.

7 kommenttia:

  1. Todella kauniit ja tyylikkäät sukat!

    VastaaPoista
  2. Veikeät sukat. Varren pampulat tekevät niistä jouluiset. :)

    VastaaPoista
  3. Mysteerineuleissa on aina se jännitys että mitä jos niistä ei tulekaan kivat :D Onneksi ne voi aina lahjoittaa eteenpäin jos ei miellytä omaa silmää :)

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.