perjantai 31. elokuuta 2012

Taistelu trikookuteen kanssa

Olen jo pitkään etsinyt jonkinlaista koria, missä voisin säilyttää sukkiani. Aiemmin ne olivat yhdessä isossa kasassa vaatekaapissani ja usein sieltä ei löytänyt niitä sukkia joita juuri sillä hetkellä halusi käyttää. Siis lähtötilanne oli tämä:
Lähtötilanne.
Heinäkuussa sain sitten ajatuksen. Miksen virkkaisi koria trikookuteesta. Tämä idea iski tietenkin silloin, kun olin töissä eli en heti päässyt toteuttamaan ideaani, mutta ajatus jäi hautumaan mieleeni. Viikko sitten panin  tuumasta toimeen ja hankin valkoista trikookudetta ja laitoin virkkuukoukun heilumaan. Valmista tuli nopeasti, vaikka trikookuteen virkkaaminen olikin pikemminkin taistelua kuin sellaista virkkaamista mihin olin tottunut. Lauantai iltana aloitin ja maanantai aamuna oli kori valmis. Se kuitenkin tuntui kaipaavan vielä jotain. Heinäkuun Suuri Käsityö-lehdestä se löytyi, kaunis reunapitsi. Eli ei muuta kuin sitä virkkaamaan ja tällaisen lopputuloksen sain aikaan:
Valmis kori sukat sisällään.
Tekoaika: 25-30.8.2012
Ohje: Omasta päästä ja reunapitsi Suuri Käsityö 7/2012
Kenelle: sukilleni
Lanka: Trikookude valkoinen 1075 g ja Novita kotiväki pinkki 43 g
Virkkuukoukku: 8 ja 1.75
Koko: 30 cm x 35 cm x 15 cm
Fiilis: Juuri sellainen lopputulos, mitä hainkin, mutta kori on jo täynnä sukkia. Mihin minä uudet sukat laitan?
Lähikuvaa reunapitsistä.
Kori tuli täyteen heti, eikä toisaalta yhtään isompi kori olisi mahtunut kaappiini. Eli ratkaisu oli aika väliaikainen, sillä sukkia on tarkoitus neuloa vielä paljon lisää. Toisaalta tuonne tulee vähän lisää tilaa, kun alan taas käyttäämään villasukkia joka päivä. Eli kyllä sinne vielä muutaman sukkaparin saa tungettua. Sitten pitää miettiä uutta ratkaisua sukkien säilytys ongelmaani. Ainakin jonkin aikaa kaappini on ainakin siistimmän näköinen myös sisältä. Saa nähdä muuttaako huomenna alkava sukkasato tilannetta.
Lopputulos.

lauantai 25. elokuuta 2012

Erilaisia pussukoita

Siskoni on jo jonkin aikaa pyytänyt minua tekemään jonkinlaisen säilytyslaukun hänen 3DS:lleen. Samoin viime vuonna synttärilahjaksi saamani kamera ja tänä vuonna saamani kännykkä kaipasivat suojalaukkuja. Siis kun hommiin ryhdyin, niin tein sitten kaikki kerralla. Tässä lopputulos.
3DS:n kotelo, kännykkäpussukka ja kameralaukku.
Täytyy sanoa, että varsinkaan 3DS:n kotelo ja kameralaukku eivät olleet suosikkikäsitöitäni. 3DS:n koteloa oli ihan hauska virkata, mutta kun se piti virkata kokoon ja vuorittaa, niin siitä oli huvi kaukana. Kameralaukusta piti tulla ensin kännykän laukku, mutta lopputulos ei miellyttänyt kovin paljon ja ajattelin, että  tämmöinen tukeva laukku sopii paremmin kameralle. Kännykkäpussukan neulominen olikin sitten lopuksi oikein rentouttavaa, kunhan sain inspiraation siitä millaisen siitä halusin.
3DS:n kotelo.
Tekoaika: 19-21.8.2012
Kenelle: Siskon 3DS:lle
Lanka: Novita Puro aallokko 50 g ja Novita Nalle musta 19 g
Koukku: 3.5
Koko: 16 cm x 11 cm x 3 cm
Fiilis: Lopputulos on kaunis ja vuorittamalla tuli mukavan jämäkkä.

Tämä oli ainoa johon minulla oli ohje ja en minä siitä ohjeesta ottanut muuta kuin tuon kauniin mallivirkkauksen. Muuten piti tehdä siskon toiveiden mukaan, eli tuollainen hihna piti olla, että laukkua voi kantaa kaulalla ja vuori piti laittaa myös hihnaan, että se varmasti kestää.

Kameralaukku ennen huovutusta.
Kameralaukku huovutuksen jälkeen.
Tekoaika: 21-22.8.2012
Ohje: omasta päästä, palmikko Dropsin ohjeesta muokattu
Kenelle: kameralleni
Lanka: Novita Puro luumupuu 31 g
Puikot: 6
Koko: 14 cm x 8 cm
Fiilis: Ei tullut ihan sitä mitä suunnittelin

Tämä oli puhdas kokeilu ja tiesin jo silloin, kun aloitin tätä, että pieleen voi mennä moni asia, esimerkiksi koko tai ulkonäkö. Sitten, kun kaivoin tätä pesukoneesta huomasin, että muuten laukku oli ihan onnistunut, mutta palmikot eivät oikein erottuneet. Tuossa kuvassa palmikko ehkä erottuu vähän paremmin kuin luonnossa.

Kännykkäpussukka.
Tekoaika: 22-23.8.2012
Ohje: Omasta päästä
Kenelle: Kännykälleni
Lanka: Gjestal Maija kanerva 12 g
Puikot: 3
Koko: 12.5 x 6.5
Fiilis: Ihan mun näkönen.

Tähän ei ensin tahtonut tulla ideaa, kun masennuin tuosta huovutus kokeilusta. Sitten löysin tuon kauniin palmikkomallineuleen ja siinä se. Tätä oli kiva tehdä ja lopputulos oli onnistunut. Eli loppujen lopuksi ihan onnistunut olo näistä kolmesta pussukasta jäi.

maanantai 20. elokuuta 2012

Suunnitelmia

Vyyhti ja Neulisti Missä neuloimme kerran -blogista haastoivat kaikki ne, joilla on raidalliset sukat jalassa, kertomaan top 4 to do lista. Minulla sattui raitasukat olemaan jalassa, joten tässä tulee hiukan suunnitelmia. Tulevan sukkasadon hengessä ajattelin käydä läpi, millaisia sukkia ainakin aion syys-lokakuussa neuloa.

Sukkalankoja on kertynyt tässä viime aikoina melkoinen kasa, joten tässä tulee samalla etsittyä malli eri langoille.
Teetee Pallas -kerät, jotka haluavat isoina Vellamoiksi.
1. Aivan ensimmäiseksi syyskuun koittaessa puikoille hyppää joululahjaksi saamani Teetee Pallas langat. Näille on mallikin ollut jo pitkään selvillä, näistä nimittäin tulee Vellamot. Saa nähdä miten onnistuu. Vähän arveluttaa, tuleeko näistä hyvät, kun tuo punainen lanka on niin värikästä.

Väinämöinen, josta tulee ehkä Clandestinet.
2. Seuraavaksi olisi tarkoitus neuloa jotain tästä keväällä ostamastani Vinämöinen langasta. Lanka on niin ihanan väristä, että sille täytyy löytyä todella kaunis malli. Ravelryn jonoa selatessa, aloin vähitellen kallistua sille kannalle, että näistä tulee Clandestinet. Malli voi kyllä muuttua vielä.

7 veljestä.

3. Sain joululahjaksi myös kerän kanervan väristä seiska veikkaa, joka tahtoo myös sukiksi. Malli on vielä vähän hukassa, mutta siitä voisi tulla vaikka Fredrikat. Tai jos Novitan syyskuun alussa ilmestyvässä 7 veljestä lehdestä löytyisi tälle joku kiva malli.

Farkun sinistä Fabelia.
4. Näistä Fabeleista saisi ainakin yhdet polvisukat tai sitten kahdet lyhytvartiset sukat. Polvisukkia on tullut neulottua aika monet jo tänä vuonna niin neulotaan näistä sitten vaikka  Milot. Eli tätä lankaa jäisi vielä ainakin johonkin toiseen pariin.

Tavoitteena minulla on siis neuloa 4 sukkaparia sukkasadon aikana ja tässä nyt oli alustavat suunnitelmat sitä varten. Saa nähdä kuinka paljon suunnitelmat muuttuvat vielä. Ja ei haittaa vaikka saisin enemmän kuin 4 paria tehtyä.

Kiva olisi lukea teidän muidenkin suunnitelmista. Ketään en erityisesti haasta omia top 4 to do listaansa kertomaan, mutta jos joku siihen innostuu, niin jättäkää kommenttia. Tulen sitten lukemaan teidän listojanne.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Lissajousin käyrät

Ravellenic Games 2012 projektina, minulla oli Lissajous sukkien polviin asti yltävä versio. Tarkoituksenahan tässä tempauksessa oli valita jokin projekti, jonka sai aloittaa, kun Lontoon olympialaiset alkavat ja valmista pitää tulla ennen olympialaisten loppumista. Tänä aamuna valmistui sitten minun projektini monta tuntia ennen määräaikaa. Ei tullut siis edes kiire.
Edestä.
Tekoaika: 27.7-12.8.2012
Ohje: Cookia A:n sukkia. rakkaudella kirja malli Lissajous
Kenelle: minulle
Lanka: Sandnes Garn Sisu pinkki 153 g
Puikot: 2.5
Koko: J1 ja M3
Fiilis: Olen yllättynyt kuinka hyvän näköiset sukat sain aikaan.

Takaa.
Tätä mallia oli tosi kiva neuloa. Missään vaiheessa ei näiden tekemiseen kyllästynyt, vaan oli vain mukava seurata kuinka kaunista palmikkoa sain aikaan. Yleensä minulla nurjan ja oikean vaihtumiskohdassa oikea silmukka jää löysäksi, mutta näissä sukissa sitä ongelmaa ei ollut. En tiedä johtuuko se langasta vai mistä, mutta joka tapauksessa olen näihin sukkiin tosi tyytyväinen. Muutamassa kohdassa palmikon kierrot menee kyllä väärään suuntaan, mutta ei kai sitä kukaan muu huomaa kuin minä. Joten antaa olla. 

Kantapäässä on kiva kuvio.
Nyt sitten on vähän auki, mitä alan seuraavaksi tekemään. Suunnitelmia riittää, mutta sitä,  mikä pääsee puikoille tai koukulle ensin, en ole vielä päättänyt. Paitsi, että syys-lokakuussa neulon sukkia sukkasatoon. Varmasti tulee ainakin jokin pari tuosta sukkia. rakkaudella. -kirjasta neulottua. Niin kauniita malleja on koko kirja täynnä. Mutta ennen sitä täytyy tehdä jotain muuta kuin sukkia.

torstai 9. elokuuta 2012

Vastauksia


Kerttu haastoi minut  vastaamaan seuraaviin kysymyksiin, joten tässä tulee.

1. Mikä on ollut tämän kesän onnistunein/mieluisin käsityösi?
Olen ollut tyytyväinen kaikkiin kesän aikana neulomiini töihin, mutta tätä pitsijakkua on varmaan tullut käytettyä eniten.
2. Onko kesällä tullut reissattua, jos on niin missä?
Heinäkuun puolessavälissä kävin pari päivää viettämässä mökillä Padasjoella. Muuten olen aika lailla kotona pysynyt, kun on pitänyt olla töissä. Mutta ensi viikolla alkaa LOMA!
3. Oletko osallistunut käsityöaiheisiin tapahtumiin/tempauksiin?
Tällä hetkellä olen mukana Ravelryn Ravellenic gamesissa, missä siis pitää saada neulottua jokin projekti olympialaisten aikana. Minun projektini Lissajous sukat ovat jo hyvällä mallilla. Eiköhän ne sunnuntaihin mennessä valmistu ja saan mitalin.
Tässä kuva tämänhetkisestä tilanteesta. Samalla tuli leikittyä uudella kännykällä, jolla kuva on otettu.

4. Oletko oppinut viime aikoina mitään uutta käsitöiden saralla?
Ei tule nyt mitään mieleen.
5. Mitä käsityön lajia haluaisit vielä oppia?
Kehräämään. Kehrääjän käsikirja niminen kirja on ollut kirjastosta lainassa ja se vain lisäsi intoa.
6. Tämän vuoden kohokohta tähän mennessä?
Varmaan se, kun sain tämän harjoittelupaikan kesäksi.
7. Mitä muuta harrastat käsitöiden lisäksi?
Lukemista.
8. Mikä on varhaisin käsityömuistosi minkä muistat / elämäsi ensimmäinen käsityö?
Ensimmäinen neuleeni oli nalle, josta kerroin enemmän tässä postauksessa.
9. Lempiruokasi?
Pizza.
10. Onko sinulla lemmikkejä?
On, musta kissa.
11. Minne haluaisit vielä joskus matkustaa?
Tallinnaan lankaostoksille. :)

Tällä kertaa en jaksa keksiä uusia kysymyksiä, joten en haasta ketään. Toivottavasti viikonloppuna on tulossa sitten sukkapostausta.