sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

TDS 2016: Six Tastes

Viides Tour de Sock kisan etappi alkoi maanantai-iltana yhdeksältä. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna minulla oli mahdollisuus olla tietokoneen ääressä ohjeen julkaisuaikaan valmiina neulomaan. Ja tietenkin juuri silloin ohjeen julkaisu myöhästyy teknisten ongelmien vuoksi puolella tunnilla.


Ohjeen ideana oli, että sekä etu- että takakuvioille oli useampi vaihtoehto. Toisaalta se tuntui minusta hauskalle idealle, mutta samalla se hidasti aloitustani, kun lankojen lisäksi piti päättää mitä kuvioita alkaa tekemään. Minun on välillä tosi hankala tehdä päätöksiä. Hiukan aikaa kuvia tihrustettuani päädyin käyttämään medium instep chart #1 ja back band #1 -kaavioita.


Tällä etapilla neulottiin mosaiikkia. Siinä neulotaan kerroksen aikana vain yhdellä värillä ja kuviot muodostuvat nostamalla silmukoita neulomatta. Minä en ole aiemmin pahemmin mosaiikki neulontaa harrastanut, mutta näitä sukkia neuloessa huomasin, etten siitä oikein välitä. Valmista syntyi hitaasti ja jälki oli aika epätasaista.


Alussa melkein luovutin ja jätin sukat kesken, mutta koska ne näyttivät kauempaa katsottuna ihan kivoilta, sitkeästi jatkoin neulomista. Kantapää oli kaikista pahin. Siitä en saanut mitenkään siistin näköistä ja sen tekeminen oli todella ärsyttävää. Toisaalta kuitenkin tykkään siitä kuinka kuvio jatkuu kantapään yli pohjaan. Lisäksi tuo kantapää istuu hyvin jalkaan, vaikka sukka hiukan kiristää siitä kohti, missä kantapää päättyy.


Kaksi ja puoli vuorokautta sukkia neuloin melkein tauotta lukuun ottamatta sitä, että nukuin öisin ja kävin pienillä pyörälenkeillä. Torstai aamuna sukat olivat lopultakin valmiit. Tämä oli aika hidas ja haastava etappi ja siksi sijoitukseni oli todella hyvä. Olin nimittäin 23. Kyllä se kaikki kärsimys näiden sukkien kanssa kannatti, varsinkin kun sukistakin tuli oikein kivat.

Six Tastes:

Tekoaika: 11.-14.7.2016
Ohje: Six Tastes by Hypercycloid Designs
Lanka: Regia 4-fädig valkoinen (01992) 54 g ja Four Seasons Gründl Hot Socks Neon siniturkoosi (82) 28 g
Puikot: 2.25 mm ja 2.5 mm
Koko: medium
Muuta: Käytin kaavioita medium instep chart #1 ja back band #1
Fiilis: Väriyhdistelmä oli onnistunut. Neulominen oli aika tuskallista, mutta lopputulos palkitsi.
Linkki Ravelryn projektiin: Tour de Sock 2016, stage 5: Six Tastes

6 kommenttia:

  1. Kaunis lopputulos palkitsee aina, ihanat sukat!

    VastaaPoista
  2. Kivat sukat. (: Mie en oo koskaan mosaiikkineulontaa kokeillut mutta se kuulostaa jännältä! Voisin ehkä tykätäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mosaiikkineulonta ei ole kyllä vaikeaa, kannattaa kokeilla mitä itse siitä tykkää.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.