keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Kukkalaukku

Onkohan se kesä, vai mikä, kun ensimmäisenä Kesäyön hullutus töistä valmistuu kaikki virkkuut. Seuraavaksi valmistui virkattu pieni laukku. Toisaalta tämän valmistumista nopeasti avitti kyllä myös se, että tälle löytyy heti käyttöä. Kesävaatteissa ei yleensä ole taskuja, mutta kuitenkin liikkelle lähtiessä pitäisi mukaan saada ainakin kännykkä ja avaimet. Tämä laukku on juuri sopivan kokoinen niiden kantamiseen.


Mallin bongasin keväällä ilmestyneestä Kotiliesi käsityö -lehdestä. Ihastuin siihen heti, mutta omasta varastosta ei sopivaa lankaa löytynyt, mutta onneksi äitiltä löytyi. Haastavampaa oli löytää sopivan kokoinen ommeltava kukkaro/laukkukehys, jossa olisi lenkit olkahihnalle. Ihan en sellaista löytänyt kuin halusin, mutta kyllä tuo Prymin Emilia laukkukehys menettelee.


Mallivirkkauksen kanssa sai ensin hiukan pähkäillä miten se pitäisi tehdä, kun lehdessä oli siihen vain sanalliset ohjeet. Mutta kun tajusin idean, oli loppu laukun virkkaaminen todella koukuttavaa. Onneksi sillä jouduin pari kertaa aloittamaan laukun alusta, että sain siitä ostamaani kukkaronkehykseen sopivan. Tiheyteni ei varmaan ihan vastannut ohjeen tiheyttä sillä olkahihnaankin jouduin virkkaamaan kerroksen enemmän kuin  ohjeessa, että sain siitä tarpeeksi leveän ostamaani solkeen. 


Laukusta tuli tosi kiva. Tykkään kovasti siitä, miltä tuo mallivirkkaus näyttää. Ohjeessa sitä kutsuttiin tähtivirkkaukseksi, mutta minusta se muistuttaa enemmän kukkia. Siksi nimesin laukun kukkalaukuksi. Olen varma, että tälle tulee vielä paljon käyttöä. 

Kukkalaukku:

Malli: Kukkarolaukku by Tiia Hänninen Kotiliesi käsityö 3/2020 -lehdestä
Lanka: Novita Kotiväki vaaleanpunainen 142 g
Virkkuukoukku: 2.5 mm
Koko: Leveys n. 14 cm ja korkeus n. 20 cm
Linkki Ravelryn projektiin: Flowers in a purse


2 kommenttia:

  1. Tämä mallivirkkaus on todella nättiä! Täytyisi ehdottomasti kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallivirkkaus on kyllä nättiä ja mukavaa virkata.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.