tiistai 28. heinäkuuta 2020

Neuletarvikepussukka ja mitä se sisältää

Seuraava on varmasti monelle on tuttu tilanne. On juuri asettunut mukavasti neulomaan, kun huomaa, että tarvitsisi mittanauhaa tai neulaa, mutta niitä ei ole juuri silloin käsillä vaan pitäisi nousta hakemaan niitä. Tai tarvitset silmukka- tai kerrosmerkkiä, mutta ne ajelevat miten sattuu projektipussin pohjalla lankakerien ja vanhojen vyötteiden seassa. Ratkaistakseni nämä ongelmat virkkasin pussukan kaikille niille tarvikkeille, joita aina tarvitsee neuloessa. Sitä olisi helppo siirrellä eri projektipusseihin sitä mukaa, kun vaihtelee eri projektien välillä ja kaikki tarpeellinen kulkee mukana. 


Mallia otin Sanna Vatasen suunnittelemasta meikkipussukasta, jonka ohje on julkaistu Unelmien käsityöt lehdessä 1/2018. Sovelsin vain ohjetta ohuemmalle langalle ja en tehnyt pussukkaan "Meikit" tekstiä. Vetoketjun ompelin pussukkaan käsin. Loops and love -blogin Zig Zag Zipper Bag -ohjeesta bongasin hyviä vinkkejä vetoketjun ompeluun. Aluksi en aikonut laittaa pussukkaan vuorta, mutta vähän aikaa mietittyäni se alkoi tuntua hyvältä idealta. Vuoren ompelin vanhasta lakanasta ja senkin kiinnitin pussukkaan käsin.Pussukasta tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Nyt pitää vain miettiä mitä kaikkea sinne pitäisi laittaa. Ainakin seuraavat asiat tuli minulla mieleen:
 • mittanauha
 • sakset
 • silmukka- ja kerrosmerkkejä
 • neuloja
 • virkkuukoukku(ja)
 • puuvillalankaa väliaikaista aloitusta varten
 • puikkomitta
 • puikon kiristystikkuja (Knitpron irtopääpuikkojen kiinnittämistä varten)
 • kaapelin päätenuppeja (estää silmukoita karkaamasta, kun jättää silmukat kaapelille odottamaan)
Unohdinko jotain? Laittakaa kommenttia, jos tulee mieleen jotain muuta mitä neuletarvikepussukassa pitäisi olla.


Neuletarvikepussukka:

Malli: Meikkipussukka by Sanna Vatanen Unelmien käsityöt 1/2018 -lehdestä
Tekniikka: Virkkaaminen
Lanka: Hjertegarn Cotton nro 8 valkoinen (100) 25 g ja violetti (5244) 16 g
Koko: Leveys n. 20 cm ja korkeus 12 cm
Tekoaika: 4.6.-23.7.2020
Linkki Ravelryn projektiin: Knitting notions bag

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Omassa neulepussissani on lisäksi kerroslaskureita ja kynä ja kumi muistiinpanoja varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynä minun täytyykin tuonne pussukkaan lisätä. Kiitos muistutuksesta. Kerroslaskurikin minulla taitaa jossain olla, mutta eipä sitä ole tullut vuosiin käytettyä.

   Poista
 2. Kaunis! Mulla myös kerroslaskureita ja jättihakaneuloka esim. Peukalosilmukoiden lepuuttamista varten. Projektipussukoissa oikkutilpehööri kulkee pienissä metallisissa pastilli tms. Rasioissa, taittosakset, kelautuva mittanauha ja muu isompi yhtenä avinrenkaalla kiinnitettynä nippuna. Muistiinpanoja vartrn on oma A5 kokoinen vihko josta löytyy edelleen tiedot minkä kokoiset lapset tein veljenpojalle 5v sitten yms. Ja vihkon takasivuille koottu silmukkamäärät ja mitat perussukkiin ja lapasiin eripaksuisille langoille puikkokoineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan minullakin taitaa olla jossain tuollainen jättihakaneula. Se ei vain ole päässyt käyttöön, kun se on siellä jossain. Täytyy etsiä ja laittaa pussukkaan (jos se mahtuu). Ja hyvä idea koota vihkoon perussukkien ja lapasten silmukkamäärät. Taidan itsekin tehdä niin.

   Poista
 3. Onpa hieno pussukka ja tosi kätevä. Ja sulla näyttää olevan tuollainen itsetehty "kirjanen" neuloille. Itse tein sellaisen kerran lahjaksi ja aioin tehdä itsellekin, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi! Tuo kirjanen neuloille, kutsutaankohan sitä neulavihoksi, on kyllä kätevä. Siinä neulat kulkee mukavasti mukana, kunhan pitää huolen, ettei työnnä niitä aina samoihin reikiin. Silloin varsinkin isommat neulat saattavat pudota. Tähän mennessä ne on onneksi löytyneet projektipussin pohjalta. Itse en ole tuota neulavihkoa tehnyt, taisin saada sen palkinnoksi jostain arvonnasta.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.